Το πολυπόθητο έπαθλο της επικοινωνίας έφερε και πάλι αντιμέτωπες τις δύο ομάδες στο Survivor στις 17 Οκτωβρίου ενώ η Γεωργία κέρδισε την ατομική ασυλία. Οι Κίτρινοι και οι Πράσινοι τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση και δύναμη για να διεκδικήσουν την ευκαιρία να μιλήσουν με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με γεμάτα στομάχια και υψηλό ηθικό, οι Αετοί μπήκαν στον στίβο μάχης, ενώ οι Κίτρινοι ήθελαν απεγνωσμένα να επιστρέψουν στις νίκες, έχοντας μείνει με καρύδες και ρύζι από το τελευταίο έπαθλο. Παρά την προσπάθεια και τη συγκίνηση που έφερε η σκέψη της Ελένης για την κόρη της, οι Κίτρινοι ήταν τελικά αυτοί που κέρδισαν το έπαθλο επικοινωνίας.

Η Εκατερίνα και ο Παναγιώτης, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην εξορία, δεν συμμετείχαν στον αγώνα για την ατομική ασυλία. Και οι δύο νιώθουν απογοητευμένοι από τις επιλογές των ομάδων τους και δυσκολεύονται να εξηγήσουν το λόγο που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.

Οι Κίτρινοι «λύγισαν» όταν είδαν και άκουσαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο όταν τα παράπονα της Φοίβης για τη Γεωργία προκάλεσαν εντάσεις στην ομάδα, εμπλέκοντας και τη Μαρία σε διαμάχες στρατηγικής και έλλειψης εμπιστοσύνης.

Στη συνέχεια, η Γεωργία, παρότι γνώριζε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο ενδεχόμενης ψηφοφορίας, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να κερδίσει την ατομική ασυλία.

Πριν από αυτό, όμως, ο παρουσιαστής Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε ότι η Μαρία και ο Ορφέας παραβίασαν τους κανονισμούς, κινούμενοι εκτός του καμπ τη νύχτα, κάτι που θεωρήθηκε εξαιρετικά ανησυχητικό. Η τιμωρία τους ήταν ο αποκλεισμός από τα δύο επόμενα έπαθλα του «Survivor».