Ο ΑΝΤ1 γι’ ακόμα μία χρονιά επενδύει στη μυθοπλασία κι έχοντας «κακομάθει» όλα αυτά τα χρόνια το τηλεοπτικό κοινό με ποιοτικές σειρές, κυρίως δραματικές, και τη νέα σεζόν θα κινηθεί στην ίδια λογική. Μόνο που φέτος, οι σειρές είναι λίγες, αλλά δυνατές και αναμένεται να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά

μαγισσα

Πέρυσι, η Μάγισσα καθήλωσε τους τηλεθεατές με το πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα σενάριο, ενώ τα βράδια που προβαλλόταν ήταν πάντα πρώτη trend στο Χ (πρώην Twitter). Αν το πρίκουελ της σειράς, η «Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά» έχει την ίδια επιτυχία και αλληλεπίδραση με το κοινό, μένει να το δούμε όταν θα βγει στον «αέρα» του ΑΝΤ1.

Πάντως, και σε αυτόν τον κύκλο, θα έχουμε… άρωμα από τις «Άγριες Μέλισσες», αφού στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τη Μαρία Κίτσου. Η ηθοποιός αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές ως «Ελένη Σταμίρη», ενώ μετά το τέλος της σειράς αντί να εισπράξει την τηλεοπτική της επιτυχία, εκείνη αποφάσισε να απέχει από τη μικρή οθόνη, προκειμένου να απεμπλακεί από τη δυναμική ηρωίδα που ενσάρκωσε και να επιστρέψει κάποια στιγμή με νέο ρόλο, εντελώς διαφορετικό.

Και η στιγμή αυτή ήρθε για την ταλαντούχα Μαρία Κίτσου, η οποία επιστρέφει ως Πανδώρα Μοντιλιάνι και η προσμονή των τηλεθεατών να την δούνε και πάλι στην οθόνη τους είναι μεγάλη. Και αυτό είναι το ένα «τυράκι» των ανθρώπων της σειράς. Το άλλο, είναι το ίδιο το στόρι και η πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα με τα πρίκουελ και σίκουελ της σειράς.

μαγισσα

Η υπόθεση

Όπως η μέρα συνυπάρχει με τη νύχτα… η αγάπη με το μίσος… το καλό με το κακό… έτσι και για κάθε Κυπριανή, θα υπάρχει πάντα μια Θεοφανώ. Κι αυτή η αλυσίδα δε θα σπάσει ποτέ… Θα τη συναντάμε από την αρχή… μέχρι το τέλος του κόσμου. Στην αρχή αυτής της αλυσίδας, είναι το επόμενο ταξίδι. Στο μακρινό 1710, στην Ενετοκρατούμενη Μάνη. Εκεί, όπου οι δύο αυτές δυνάμεις δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά. Μια σύγκρουση που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που ακολούθησαν. Η ίδια αλυσίδα θα μας οδηγήσει μέχρι το 1910…όπου ένας απόγονος προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για ένα χάρισμα που μπορεί να είναι τελικά κατάρα.
Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας, Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Έλενα Σαλαμπάση, Γιάννης Ποιμενίδης, Εριφύλη Κιτζόγλου, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Ελένη Σακκά κ.ά.

Grand Hotel

Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο τηλεοπτικό κοινό και να τους υποδεχτεί με μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Από την πρώτη γεύση που έχουμε πάρει μέσα από τα teaser, φαίνεται ότι πρόκειται για μία σειρά που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η μία τοποθεσία είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κηφισιά, το Grand Hotel… Μυστηριώδεις διάδρομοι, κλειστές πόρτες δωματίων, μεγάλα πάθη και αποτρόπαια εγκλήματα…. Σε κοντινή απόσταση, βρίσκονται τα φτωχικά σπίτια μιας προσφυγικής συνοικίας, εκεί όπου φωλιάζουν τραυματισμένα όνειρα, αλλά και η υπερηφάνεια μιας άλλης, ξεριζωμένης ζωής.

Όπως καταλαβαίνετε έχουμε όλα τα στοιχεία εκείνα για μια πετυχημένη συνταγή…. Μένει να το διαπιστώσουμε σύντομα!

Η υπόθεση

Κηφισιά 1925
Τρία χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή…
Όλα ξεκινούν όταν μια προσφυγοπούλα καμαριέρα εξαφανίζεται από ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς. Ο τολμηρός αδερφός της εισβάλλει στο «Grand Hotel», παριστάνοντας τον σερβιτόρο, και ξεκινάει μία έρευνα που θα αποδειχθεί απειλητική ακόμη και για τη ζωή του… Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τι συνέβη, θα γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα στα μάτια της κόρης της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου.
Ποιες αλήθειες, όμως, είναι βαθιά κρυμμένες κάτω από τα ακριβά χαλιά στα λαμπερά σαλόνια του ξενοδοχείου; Θα καταφέρει, άραγε, ο απαγορευμένος τους έρωτας να ανθίσει και να επιβιώσει, όταν όλα είναι εναντίον του;
Σενάριο: Δήμητρα Τσόλκα, Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης
Πρωταγωνιστούν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Καλλιόπη Χάσκα, Κόρα Καρβούνη, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Τζώρτζια Κουβαράκη κ.ά.

VIΠ – Καλά Γεράματα

Οι κωμωδίες είναι οι αδικημένες της μυθοπλασίας και μοιάζουν με είδος προς εξαφάνιση. Και όσες έχουν προβληθεί τα τελευταία χρόνια, περισσότερο σε κάνουν να αναπολείς το παρελθόν και να βλέπεις επαναλήψεις, παρά σε κάνουν να γελάς, όπως παλιά.

Οπότε, με ενδιαφέρον περιμένουμε να παρακολουθήσουμε τη νέα κωμωδία του ΑΝΤ1, «VIΠ – Καλά Γεράματα», μία… αυστηρώς κατάλληλη κωμωδία, που εκτυλίσσεται σε ένα γηροκομείο. Από το κανάλι προτρέπουν… «Γεράστε άφοβα», αλλά επειδή κοντοζυγώνουν τα πενήντα, προτιμώ να γελάσω άφοβα. Μας έχει λείψει από την τηλεόραση, άλλωστε.

Η υπόθεση

To Buona Mattina δεν θυµίζει σε τίποτα ένα κλασικό γηροκοµείο. Οι φροντιστές είναι φίλοι µε τους φιλοξενούµενους, τα δωµάτια είναι λαμπερά και το γρασίδι είναι πάντα πράσινο – ίσως µετά από µερικά cocktail και… ροζ!

Είναι ένας πολυτελής παράδεισος για τους απόμαχους της… καλής ζωής και έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του για όλα τα «παλιά μοντέλα» που θέλουν να περνάνε καλά. Στο παραδεισένιο αυτό μέρος, όλοι οι καλοί χωράνε… Ελάτε στο VΙΠ και… γεράστε άφοβα!
Σενάριο: Γωγώ Φώτου, Μάκης Πιτταράς Σκηνοθεσία: Μιχάλης Βογιατζάκης
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς, Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Τσάφου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουτσαφτίκη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μαρία Πετεβή, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος κ.ά.

Παιχνίδια εκδίκησης

Η τρίτη δραματική σειρά του καναλιού και πολυαναμενόμενο, είναι τα «Παιχνίδια Εκδίκησης». Ένα συγκλονιστικό ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ με κεντρική ηρωίδα μια δυναμική γιατρό που βλέπει την τέλεια ζωή της να γκρεμίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου αφήνει πίσω της την «Βασιλική» του Σασμού και τον «Μαθιό» της και καταφτάνει στον ΑΝΤ1 για να υποδυθεί μια απατημένη, δυναμική γιατρό και να συναντήσει τον Νίκο Κουρή. Εδώ, το στοίχημα είναι μεγάλο για την ίδια την πρωταγωνίστρια. Όχι υποκριτικά, αφού η Λαμπροπούλου το έχει στο δράμα. Αλλά πώς θα καταφέρει να απεμπλακεί στα μάτια των τηλεθεατών από τον προηγούμενο τηλεοπτικό της ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ταιριαστό πρωταγωνιστικό δίδυμο και μία δυνατή ιστορία….

Η υπόθεση

Μία γιατρός ζει την τέλεια ζωή. Έχει μια καλή και αξιοσέβαστη καριέρα, ενώ ταυτόχρονα είναι μια αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος. Κάποια στιγμή υποψιάζεται ότι ο άντρας της έχει εξωσυζυγική σχέση. Έτσι, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια. Ανακαλύπτει, λοιπόν, ότι πράγματι ο σύζυγός της την απατά και μάλιστα με μια γυναίκα πολύ νεότερή της. Ο κόσμος της ηρωίδας καταρρέει και εκείνη θέλει πλέον να αλλάξει τα πάντα. Συνειδητοποιεί ότι ζούσε σε ένα μεγάλο ψέμα και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Τότε αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της και να τιμωρήσει τον άντρα της, ώστε να δικαιωθεί…
Σενάριο: Γιάννης Σκαραγκάς Σκηνοθεσία: Αλέκος Κυράνης
Πρωταγωνιστούν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Κουρής