Ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν την επικαιρότητα αυτή την εβδομάδα ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι «καρατομήσεις» στην Πλεύση Ελευθερίας. Δύο από τις υποψήφιες που συστρατεύτηκαν με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βρέθηκαν πρώτες στις εκλογικές τους περιφέρειες, παραμερίστηκαν από τις λίστες χάνοντας κάθε ελπίδα να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Η πρόεδρος του κόμματος πήρε την ευθύνη για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και εξήγησε πως διαμόρφωσε τις λίστες, με κριτήριο μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξ άλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ στις καταγγελίες των τεσσάρων υποψηφίων βουλευτών που αποχώρησαν από την «Πλεύση Ελευθερίας» για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και «διορισμούς ημετέρων» απάντησε «Στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων μπήκαν άνθρωποι που διαχρονικά έχουν στάξει αίμα για να φτάσουμε ως εδώ, μια ανάσα για να έχουμε ζωή στη Βουλή».

Η δε, πρώην πλέον υποψήφια βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Όλγα Δάλλα, πρώτη στον νότιο τομέα με 6.148 σταυρούς, ανέφερε μάλιστα και τον τρόπο που της έγινε η ανακοίνωση. «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μου είπε: γλυκούλα μου δεν φανταζόμουν ότι θα ήθελες να είσαι στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Στο επεισόδιο του Mitsi Var της Παρασκευής (16/6) με τον Γιώργο Μητσικώστα όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να λείπει από τα σατιρικά σκετς της εκπομπής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Στον ρόλο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο οποίος καλεί στο γραφείο την Αννούλα για να της ανακοινώσει ότι την… τρώει από την πρώτη θέση της λίστας για χάρη του Σπύρου Μπιμπίλα.

Αφού της δίνει συγχαρητήρια για την πρωτιά της ανάμεσα στους υποψηφίους του κόμματος και της πλέκει το εγκώμιο λέγοντας πως τέτοιο στέλεχος τόσο ικανό, δραστήριο και καταρτισμένο δεν έχει ξανασυναντήσει και πως η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο είναι τιμή για το κόμμα, της αναγγέλλει πως για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισε να την βάλει στην 86η θέση της λίστας για τις εκλογές του Ιουνίου.

Στην ενόχληση της Αννούλας του χιονιά η αντίδραση της… Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν να την ρωτήσει – ρητορικό το ερώτημα – «διαφωνείς με την απόφαση της κόουτς που θέλει το καλύτερο της ομάδας; Αμφισβητεί ο Σάντορ Τόργκελε την απόφαση του Μουρίνιο;» και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι.

Αννούλα: Φυσικά και το αμφισβητώ μαντάμ. Δεν θα είμαι εγώ πρώτη που έχω 2.500 σταυρούς;

Σωτήρης Καλυβάτσης ως Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ε, καλά και το δεύτερο νεκροταφείο Σχιστού έχει 6.500 σταυρούς, δεν το είδα όμως να ζητάει να μπει πρώτο στη λίστα».

Αννούλα: Συγνώμη και ποιος θα είναι στη θέση μου;

Σωτήρης Καλυβάτσης ως Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Σπυρέτος ο Μπιμπίλας.

Αννούλα: Κυρία Κωνσταντοπούλου, έχετε μπει ποτέ στο προφίλ του Μπιμπίλα στο Facebook;

Σωτήρης Καλυβάτσης ως Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καθημερινά. Βασικά, αυτό δεν είναι προφίλ. Μνημείο των πεσόντων είναι.

Αννούλα: Καλέ ο Μπιμπίλας έγραψε ότι πέθανε ο Γιώργος Μάγκας.

Σωτήρης Καλυβάτσης ως Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εντάξει και ο Νίτσε έγραψε ότι ο Θεός πέθανε. Καλός ο Μάγκας δεν λέω, αλλά και Θεό δεν τον λες.

Αννούλα: Αυτό είναι άνω ποταμών. Φεύγω, πραγματικά παραιτούμαι αυτή τη στιγμή.

Σωτήρης Καλυβάτσης ως Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανούλα χίλια συγνώμη απολογούμαι.

Αννούλα: Για ποιο πράγμα; Που μου πήρες την πρώτη θέση από τη λίστα;

Σωτήρης Καλυβάτσης ως Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όχι που έφυγες χωρίς να σου κάνω καρδούλα. Πάρε δύο να ‘χεις. Και μην ξεχνάτε. Σας αγαπώ.