Η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη ανοιχτά τρανς καθηγήτρια αγγλικών στην Ελλάδα, μίλησε την Τετάρτη (14/6) στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Κρόση. Η εκπαιδευτικός, που πρωταγωνίστησε πρόσφατα σε διαφημιστικό σποτ γνωστής εταιρίας, περιέγραψε τα στερεότυπα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη, ενώ αποκάλυψε πως έχει δεχθεί σωματική βία κατά την έξοδο της από σούπερ μάρκετ.

«Το να μιλήσω για τη φυλομετάβαση δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση. Δέχθηκα αντίδραση από ορισμένους ανθρώπους αλλά και τρομερή στήριξη από μαθητές και γονείς. Πολλά παιδιά μου έχουν κάνει coming-out, φοβούνται όμως να εμπιστευτούν τους γονείς τους», δήλωσε αρχικά η Κάθριν Ράιλι.

«Πάρα πολλές τρανς έχουν υποστεί σωματική βία, άλλες έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω διατηρήσει κάποιες φιλίες, κάποιοι απομακρύνθηκαν, ενώ οι περισσότεροι συγγενείς μου δεν μου μιλάνε. Ευτυχώς έχω δίπλα μου τους γονείς μου», εξομολογήθηκε στη συνέχεια η εκπαιδευτικός.

«Έχω δεχθεί σωματική βία στο παρελθόν, όταν είχα ξεκινήσει τη φυλομετάβαση. Φορούσα μία περούκα τότε και υπήρξαν τρία άτομα που κατάλαβαν ότι ήμουν μία τρανς γυναίκα. Ήταν κατά την έξοδό μου από το σούπερ μάρκετ, με ακολούθησαν και δυστυχώς δέχθηκα σωματική βία», περιέγραψε η Κάθριν Ράιλι, ενώ αποκάλυψε ότι αρκετές φορές άντρες της δείχνουν ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά της ζητάνε να μην το αναφέρει παραέξω. Σε μια άλλη περίπτωση έτυχε – όπως ανέφερε – να πει σε κάποιον που ενδιαφερόταν για εκείνη πως είναι τρανς και η αντίδρασή του ήταν γεμάτη οργή.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Κάθριν Ράιλι δήλωσε έτοιμη να γίνει μητέρα, αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες υιοθεσίας, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 1-5 χρόνια.