Την ερχόμενη Δευτέρα (16/01) έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το ενδιαφέρον για την κηδεία του είναι ήδη μεγάλο καθώς θα παρευρεθούν από 150 έως 200 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπεται να χωρούν στη Μητρόπολη, ενώ στην εξόδιο ακολουθία θα οροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρα (16/01). 

Πώς θα γίνει όμως η τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου;

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στον «αέρα» του «Πρωινού», έχει ήδη προγραμματιστεί ποια πλάνα της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα καταγράψει η δημόσια τηλεόραση και ποια τα ιδιωτικά κανάλια.

Όπως είπε ο παρουσιαστής: «Μέσα στη Μητρόπολη Αθηνών και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου θα υπάρχει κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ καλύπτει ότι θα γίνει μέσα στη Μητρόπολή και στο παρεκκλήσι. θα δώσει εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, άρα όλα τα ιδιωτικά κανάλια θα είναι εκτός από τη Μητρόπολη και τον Άγιο Ελευθέριο. Η πομπή, η οποία θα ξεκινήσει από τη Μητρόπολη και θα φτάσει μέχρι το Τατόι θα καλυφθεί μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια. Άρα, η πομπή από τη Μητρόπολη μέχρι την είσοδο του Τατοΐου καλύπτεται από τα ιδιωτικά κανάλια. Στους τάφους στο Τατόι, επειδή θα υπάρχουν βασιλείς και πολλοί επίσημοι, η κάλυψη θα γίνει πάλι από τη δημόσια τηλεόραση και θα δοθεί ελεύθερα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια».