Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε πρόσφατα ο Στέλιος Κουδουνάρης και στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» την Τρίτη (13/12) περιέγραψε πώς ακριβώς έχασε μεγάλο ποσό από τις καταθέσεις του.

Συνολικά 49 συναλλαγές πρόλαβαν να κάνουν μέσα σε 20 λεπτά οι απατεώνες που έβαλαν στο στόχαστρο τον γνωστό σχεδιαστή και με τη μέθοδο phishing απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Εξήγησε πώς τον προσέγγισαν, αλλά και το τυχαίο γεγονός που τον έσωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι εάν δεν είχαν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του, θα καταστρεφόταν.

«Ήμουν μία μέρα στο κατάστημά μου, και έτυχε να είμαι μόνος μου – συνήθως είναι και τα παιδιά που είναι στην ομάδα – να έχω δουλειά και να μην είμαι συγκεντρωμένος. Χτυπάει το τηλέφωνο, είναι μία κυρία, “η κ. Σοφία από το φαρμακείο” μου είπε, που σημειωτέον ξέρω κυρία Σοφία που δουλεύει στο φαρμακείο, είναι υπαρκτό πρόσωπο. Μου είπε ότι θέλει να κάνει δήθεν δώρο στην αδερφή της ένα φόρεμα που έχει δει στο ίντερνετ. Μου είπε να μου βάλει τα χρήματα και είπα εντάξει. Δίνω τον λογαριασμό μου, αυτό δεν είναι κάτι γιατί τον δίνεις παντού. Και στη συνέχεια μου ζήτησε το κινητό μου να μου στείλει το «τέτοιο». Εγώ θεώρησα ότι το «τέτοιο» είναι το αποδεικτικό. Το “τέτοιο” ήταν δυστυχώς ένα link που μπήκα για να κάνω αποδοχή της πληρωμής υποτίθεται, κάτι το οποίο δεν υπάρχει σαν έννοια, το να κάνεις αποδοχή της πληρωμής» είπε αρχικά και στη συνέχεια:

«Μου είπε μια ιστορία στο τηλέφωνο ότι “επειδή εμείς οι φαρμακοποιοί έχουμε αυτό το σύστημα και πληρώνουμε με αυτόν τον τρόπο” και με παρέπεμψε να μπω στο λινκ. Μπήκα στο λινκ, ήταν ένα πλασματικό περιβάλλον τράπεζας στο οποίο βάζω τους κωδικούς μου, και μαζί με μένα μπαίνει και αυτή στο e banking μου. Μέσα σε 20 λεπτά έκαναν 49 συναλλαγές, προς άλλους λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας από τους οποίους πήραν τα χρήματα. Ήταν ένα πολύ σοβαρό ποσό, σκεφτείτε έχω επιχείρηση με ενοίκια, προσωπικό, προμηθευτές, οπότε ήταν τέλος Ιουλίου που ήταν μία στιγμή που λάμβανα προκαταβολές για τον χειμώνα, εξοφλήσεις του καλοκαιριού. Ο λογαριασμός ήταν σε μία φάση που είχε αρκετά χρήματα», επεσήμανε.

Όλο αυτό σταμάτησε από ένα τυχαίο γεγονός, τόνισε. Ένα μέλος της σπείρας πήγε σε τράπεζα και είπε ότι είχαν μπλοκάρει οι κωδικοί του και έκανε σαματά. «Για καλή μου τύχη μπήκε η ταμίας στον λογαριασμό του για να δει τι γίνεται και είδε πολλές μεταφορές από το όνομά μου. Τύχαινε να ήξερε το όνομά μου από την τηλεόραση και από τα δουλειά μου. Τον ρώτησε “τι σχέση έχεις με τον Στέλιο Κουδουνάρη τον σχεδιαστή;”. Εκείνος είπε “δεν ξέρω ποιος είναι αυτός”. Έτσι κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι μπλόκαραν τους λογαριασμούς μου», περιέγραψε.

Εάν αυτό συνεχιζόταν για άλλα 5 λεπτά «θα είχα κλείσει την επιχείρησή μου και δεν θα είχα χρήματα να αποζημιώσω τους ανθρώπους που θα έπρεπε να απολύσω», παραδέχθηκε ο σχεδιαστής και ανέφερε ότι του απέσπασαν «δραματικό» ποσό. «Αν συνεχιζόταν αυτό λίγο ακόμη, θα είχα καταστραφεί πλήρως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την τράπεζα, είπε, τον ενημέρωσαν έπειτα από τρεις μήνες ότι δεν θα πάρει πίσω τα χρήματά του, επειδή είχε μερίδιο ευθύνης. «Σαφώς είχα, εξαπατήθηκα, μπήκα στο link, έβαλα κάποιους κωδικούς για να έχουν πρόσβαση οι απατεώνες, αλλά η τράπεζα δεν με προστάτευσε», επεσήμανε.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συμμετοχή του στο My Style Rocks και στο αν θα τον δούμε να κάθεται ξανά στη θέση του κριτή στον νέο κύκλο της εκπομπής.

«Για να μην μπορώ να πω κάτι σημαίνει ότι δεν είναι ανακοινώσιμο ακόμα. Υπό τις σωστές συνθήκες θα ήθελα να είμαι στο «My style rocks». Αυτές οι συνθήκες είναι να είναι μία ωραία ομάδα, να έχουμε μία σύνδεση με τους καινούριους ανθρώπους που θα είναι εκεί. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν θα συνεργαζόμουν αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταιριάζουμε γενικότερα στη ζωή. Δεν βιώνω, όμως, κάτι τέτοιο», τόνισε.

«Όταν ήμουν στο «My style rocks» δεν μας ρωτούσαν για τις συνεργασίες μεταξύ μας, δεν ήμουν στη θέση που θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά κάποιες φορές που θα ακούγονταν κάποια ονόματα που μπορεί να μην αισθανόμουν καλά, υπήρχε μία ερώτηση που, όμως, η απάντηση μου δεν μετρούσε κάπου. Με είχαν ρωτήσει για κάποιο άτομο και απάντησα “όχι”, αλλά δεν θα πω ποιο άτομο είναι αυτό. Ήταν μία γνώμη δεν καθόριζε κάτι».

«Έχω δεχθεί πολλές τηλεοπτικές προτάσεις, από το Survivor, στη “Φάρμα”, σε πάνελ. Το προσέγγισα διαφορετικά γιατί ήταν τα παιδιά από την εταιρεία παραγωγής του My style rocks αλλά ευτυχώς κατέληξα στο “όχι”» κατέληξε ο Στέλιος Κουδουνάρης.