Δεκαπέντε είναι πλέον τα μοντέλα που παραμένουν στο σπίτι του GNTM 5, μετά την τελευταία – με απρόοπτα στο πλατό – αποχώρηση, αυτή της Γιέβα, η οποία μόλις άκουσε ότι ο διαγωνισμός τελειώνει κάπου εδώ γι’ αυτή, έπαθε κρίση πανικού, σωριάστηκε στο πάτωμα και χρειάστηκε η επέμβαση από τους διασώστες. Το νεαρό κορίτσι με καταγωγή από την Ουκρανία έβαλε τα δυνατά της, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει το «ταξίδι» της στον διαγωνισμό λόγω της κακής της επίδοσης στην τελευταία φωτογράφιση ως σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα με το πιτόγυρο.

Το γράμμα της επόμενης μέρας έφερε στο επεισόδιο της Τρίτης (8/11) μηνύματα, που δύσκολα μπορούσαν να αποκωδικοποιηθούν. Όλα έγιναν πλέον ξεκάθαρα στο location της νέας δοκιμασίας, που δεν ήταν άλλο από το γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης, όπου τα μοντέλα κλήθηκαν να αναπαραστήσουν, όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, πέντε ποδοσφαιρικές φάσεις, σε μόνο πέντε κλικ από τον φωτογράφο Χρήστο Θεολόγη.

Σε ποια μοντέλα έδωσε το disadvantage η Γρηγοριάνα;

Η Γρηγοριάνα, που κέρδισε την καλύτερη φωτογραφία στο τελευταίο πλατό, μοίρασε τα μειονεκτήματα. Οι διαγωνιζόμενες που θα είχαν τρεις ευκαιρίες και όχι πέντε όπως οι συμπαίκτριες τους για να χαρίσουν το καλύτερο «κλικ» στον φωτογράφο ήταν η Μικαέλα και η Ειρήνη.

Ακούγοντας τα ονόματα αυτών των δύο μοντέλων ο Γιώργος Καράβας θυμήθηκε πως και στην προηγούμενη δοκιμασία disadvantage είχαν επίσης οι ίδιες διαγωνιζόμενες.

Ειρήνη και Μικαέλα φάνηκαν να μην πτοούνται από αυτό το μειονέκτημα δηλώνοντας πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο γήπεδο.

Γιώργος Καράβας: «Σου λέμε τόση ώρα κλαίει η μάνα του Πελέ, δεν νοείται να μην ξέρεις»

Διάθεση για πειράγματα είχε ο Γιώργος Καράβας στο GNTM και βρήκε την κατάλληλη αφορμή στη φωτογράφιση των κοριτσιών σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Η model instructor, Mary Vitinaros, δεν γνώριζε τη φράση κλαίει η μάνα του Πελέ και ο Γιώργος Καράβας φρόντισε να την «ενημερώσει»:

«Να σου κάνω μια ερώτηση; Σου λέμε τόση ώρα για το “κλαίει η μάνα του Πελέ”. Είσαι μοντέλο και δεν νοείται να μην ξέρεις ποιος είναι ο σχεδιαστής Πελέ. Είναι designer. Δεν το έχεις ακούσει ποτέ; Από το Λονδίνο είναι, αλλά Βραζιλιάνικης καταγωγής. Είναι στο Λονδίνο ο άνθρωπος κι ο συγκεκριμένος ντύνει τους ποδοσφαιριστές που πάνε να κατέβουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και συνήθως τις δύο ομάδες που έρχονται στον τελικό. “Κλαίει η μάνα του Πελέ” το λέμε γιατί δεν τους έχει ντύσει και έχουν πάρει την κούπα και συμπεριφέρονται λες και έχουν πάει σε κηδεία, γι’ αυτό (σ.σ. εκείνη την ώρα έκανε φωτογράφιση η Ζωή με την κούπα του Μουντιάλ στα χέρια και πανηγύριζε μαζί με τους άνδρες μοντέλα που είχε καλέσει για το κόνσεπτ η παραγωγή). Είναι δύο σχεδιαστές ο Πελέ κι ο Φαν Μπάστεν».

Όσο για την απάντηση της Mary Vitinaros : «Α! Για αυτό κλαίει. Μαθαίνω τόσα πολλά από εσάς».

Η «διαμαρτυρία» της Δέσποινας έφερε σε δύσκολη θέση τους κριτές – «Θα ελεγχθεί στο VAR και θα πάρουμε απόφαση»

Γιώργος Καράβας και Τάσος Σοφρωνίου γνωρίζουν καλά από ποδόσφαιρο και κατά τη διάρκεια της νέας δοκιμασίας στο γήπεδο κλήθηκαν να πάρουν από κοινού μια απόφαση.

Η Δέσποινα ισχυρίστηκε πως επειδή ήταν η πρώτη που μπήκε στο σετ δεν κατάλαβε πως είχαν ξεκινήσει και ζήτησε να της δοθεί μία ακόμα ευκαιρία για τη λήψη της.

«Θα ελεγχθεί στο VAR και θα πάρουμε απόφαση», είπε ο Γιώργος Καράβας και στη συνέχεια ο Τάσος Σοφρωνίου ζήτησε και τη γνώμη των μοντέλων για το αν θα μπορούσε να επαναλάβει μια λήψη.

Οι παίκτριες συμφώνησαν στο να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και έτσι μπήκε ξανά στο σετ.

Ξέρουν άραγε τα κορίτσια τι είναι το offside;

Τα κορίτσια βρέθηκαν ομολογουμένως σε μία αμηχανία αφού η επαφή τους με το ποδόσφαιρο ήταν ανύπαρκτη και επομένως το κόνσεπτ τις έριξε σε αχαρτογράφητα νερά.

Παρόλα αυτά επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα «τι είναι το offside» προσφέροντας στιγμές απείρου κάλλους με τις αντιδράσεις τους.