Στην τελική ευθεία έχει φτάσει το Love Island και σε λίγα εικοσιτετράωρα θα γνωρίζουμε ποιο ζευγάρι κατέκτησε τον έρωτα στο νησί της Τενερίφης. Πλέον έχουν σταματήσει τα recoupling και τα ζευγάρια παραμένουν ως έχουν, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό. Όπως ενημέρωσε τους συμμετέχοντες η love guard, Ηλιάνα Παπαγεωργίου, έχει ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη (1/11) η διαδικασία της ψηφοφορίας και από το επεισόδιο της Τετάρτης (2/11) και έπειτα το ζευγάρι που θα συγκεντρώνει τις λιγότερες ψήφους θα αποχωρεί από το ριάλιτι αγάπης. Η αγωνία κορυφώθηκε και οι παίκτες περίμεναν με κομμένη την ανάσα το πρώτο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη ψηφοφορία που προέκυψε μέσω της ειδικής εφαρμογής, το ζευγάρι που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και δεν διεκδικεί πλέον το έπαθλο είναι ο Παναγιώτης κι η Κατερίνα.

Οι δύο παίκτες αποχαιρέτισαν το ριάλιτι της αγάπης με ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλι αντίστοιχα.

Παναγιώτης και Κατερίνα ήταν στα… σχοινιά ακόμη και στο επεισόδιο που έμελλε να είναι το τελευταίο τους στο παιχνίδι. Ο πρώτος αν και όπως τόνισε δεν θέλησε να εκθέσει το ταίρι του, το οποίο όπως επισήμανε το τελευταίο διάστημα είχε μια διαφορετική συμπεριφορά, είχε καβαλήσει το καλάμι, είναι fake, παίζει τον παπά, κατέληξε να κάνει το αντίθετο – μην αντέχοντας μάλλον την ψεύτικη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της – λέγοντας χωρίς μισόλογα και βγάζοντάς τη στη… σέντρα: «Η Κατερίνα μου είπε να το παίξουμε αγαπημένοι για τον κόσμο».

Από την άλλη, το έτερό του ήμισυ, η Κατερίνα τον… κατηγορούσε πως ήταν πιεστικός και φρόντισε από μόνη της να εκτεθεί στη βίλα χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο με εκφράσεις όπως «είναι χαζός», μειώνοντας, υποτιμώντας και αφήνοντας άφωνους παράλληλα και τους συμπαίκτες της.

«Όσοι βρήκαν την αγάπη εδώ, μάλλον είναι πολύ τυχεροί» είπε ο πικραμένος Παναγιώτης στον αποχαιρετιστήριό του λόγο και καθότι ρομαντικός κάθισε για τελευταία φορά να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα στην Τενερίφη.

Τα ζευγάρια νωρίτερα είχαν παίξει τζένγκα με ερωτήσεις, με στόχο να ψηφιστεί εκείνο που θα έδινε τις καλύτερες απαντήσεις.

«Ποιες είναι οι δύο ένοχες απολαύσεις σου»; ρώτησε η Μαρία τον Αργύρη, για να λάβει την απάντηση: «να κοιμάμαι γυμνός που δεν με αφήνεις και να κυκλοφορώ με το βρακί μου».

Σεξ ή πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν η – όπως φάνηκε – εύκολη ερώτηση στην Αναστασία, καθώς δίχως δεύτερη σκέψη απάντησε το πρώτο. «Μου συγκρίνετε το σεξ με το ίντερνετ»; ρώτησε στην παραγωγή για την μάλλον αυτονόητη απάντηση η παίκτρια.

«Θα επέλεγες μια παθιασμένη σχέση για λίγο ή μια ήρεμη σχέση για πάντα;» ήταν η ερώτηση στη Νίκη και η απάντησή της πως προτιμάει την ηρεμία από το πάθος… χάλασε το ταίρι της, τον Φάνη, ο οποίος δεν διανοείται σχέση δίχως πάθος.

«Παναγιώτη ποιο είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που κάνω;» ρώτησε η Κατερίνα και άμεση ήταν η απόκριση του ζευγαριού της. «Δεν κοιτάς τον άλλο στα μάτια όταν σου μιλάει» και όσο για τη δεύτερη ερώτηση που του έγινε «ποιο είναι το πιο θετικό πράγμα που βλέπεις πάνω μου;» ύστερα από σκέψη καθώς δεν έβρισκε όπως είπε τίποτα να πει, απάντησε μετά βίας «τα μάτια σου». «Μου έχουν ξαναπεί πως αυτό το κοιμισμένο βλέμμα που έχω είναι πολύ ερωτικό» σχολίασε στην κάμερα η… φευγάτη Κατερίνα.

«Έχεις ποτέ απατήσει κάποιον;» ήταν η ερώτηση στην Κλαούντια και η απάντηση ήρθε επιτόπου «Ναι».

Κλαούντια και Λουσάι ήταν οι νικητές του παιχνιδιού, δίνοντας σύμφωνα με τους συμπαίκτες τους τις καλύτερες απαντήσεις.