O Γρηγόρης Αρναούτογλου καλωσόρισε το βράδυ της Τετάρτης (19/10) τον Γεράσιμο Γεννατά στο πλατό του «The 2Night Show». Ο χαρισματικός ηθοποιός μοιράστηκε στιγμές από τη ζωή του, εξέφρασε τις ανησυχίες του και έδωσε τροφή για σκέψη με τα ερωτήματά του.

Γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος, πλέον, θέλει μόνο να διασκεδάζει και όχι να σκέφτεται; Πόσο δύσκολα τα θέατρα καταφέρνουν να γεμίσουν; Γιατί θεωρεί ότι το θέατρο είναι το τελευταίο οχυρό της ποίησης;

«Πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή μοναξιάς και πρέπει να αναρωτηθούμε “γουστάρουμε να ζούμε όλοι μαζί;”. Ζούμε σε μια εποχή που υπερισχύει το “my”, #mylife, #mytime και εγώ δεν θέλω να συνυπάρχω με αυτούς τους ανθρώπους.

Ο καινούργιος τρόπος ζωής πρεσβεύει μια ανήθικη ηθική: Το να θέλεις το κακό. Δεν δίνουμε του αγγέλου μας νερό, βρίζουμε, φωνάζουμε. Την ευδαιμονία τη γνωρίζουμε;

Εγώ κάνω αυτή τη δουλειά για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ενός ανθρώπου να μπορέσει να ονειρευτεί κάτι ξανά».

Και συνέχισε: «Το θέατρο είναι το τελευταίο κάστρο της ποίησης, το τελευταίο κάστρο που ζωντανεύουν τα όνειρα των ανθρώπων.

Το θέατρο υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη.

Υπάρχουν κάποιες παραστάσεις που απευθύνονται σε 3.000, 5.000 άτομα και μπορεί να είναι μια θεαματική παράσταση που ο σκοπός της είναι να περάσεις καλά.

Κάνουμε κάποιες παραστάσεις που έχουν πολύ ωραία λόγια και ταυτόχρονα είναι διασκεδαστικές και ψάχνουμε να βρούμε 100 εισιτήρια».

Επίσης, αναφέρθηκε στην απώλεια των γονιών του σε μικρή ηλικία, στον τρόπο που κατάφερε να επιβιώσει, αλλά και στον πιο αγαπημένο ρόλο της ζωής του, τον ρόλο του πατέρα, που τον βιώνει με συγκίνηση.

«Προσπαθώ να μιλάω για την πατρότητα και τον γιο μου όσο το δυνατόν λιγότερο γιατί πιστεύω ότι όσο πιο πολύ μιλάς γι΄ αυτό τόσο περισσότερο το μειώνεις. Αν θέλεις να γνωρίσεις ξανά τη ζωή, σου δίνεται η ευκαιρία μέσα από την πατρότητα να γνωρίσεις ξανά τον δικό σου εαυτό. Μέσα από την άγνοια του, σου μαθαίνει πράγματα. Θα ήθελα να με είχα μπαμπά αλλά το λέω με πολύ με πολύ μεγάλο φόβο. Έχασα τη μαμά μου στα 15 και τον πατέρα μου στα 17. Δεν ξέρω πόσο σε αλλάζει αυτό γιατί δεν έζησα το άλλο για να μπορώ να κρίνω. Δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας… Μου λέγανε, “πως τα κατάφερες”. Δεν τα κατάφερα, απλά συμβαίνει και το κάνεις. Έπρεπε να επιβιώσω. Δε νιώθω ότι έκανα κάτι…. Έχω πει ότι έζησα την εφηβεία μου στα 30 γιατί πριν δεν προλάβαινα» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γεράσιμος Γεννατάς.

«Σπούδαζα Βιολογία. Η πρώτη μου ξαδέρφη είναι μια ηθοποιός πολύ ιδιαίτερη. Είναι η Μάνια Παπαδημητρίου, και η αδερφή μου ασχολείται. Ο αδερφός της Μάνιας είναι μπουζουξής αρχαιολόγος. Απομακρύνθηκα από το Πανεπιστήμιο γιατί δεν ήξερα τι δουλειά θα κάνω, δεν ήξερα πως θα ζήσω… Κάποια στιγμή έφυγα και πήγα σε μια δραματική σχολή χωρίς να ξέρω τι ακριβώς κάνω. Στο τέλος του πρώτου έτους, ήμασταν πάνω σε μια σκηνή και σκέφτηκα, “τι ωραία είναι εδώ πάνω”» είπε ο ηθοποιός.

Ποια ήταν η απάντηση του Κωνσταντίνου Τζούμα, όταν του είπε ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει την Αθήνα;

«Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, μια φορά εν μέσω ενός τσαγιού όταν του είπα ότι σκέφτομαι να φύγω από την Αθήνα – προσπάθησα να κάνω μια απόδραση που με τσάκισε οικονομικά – μου είπε, “Τι θέλεις να κάνεις; Και με το θέατρο;” τότε του είπα ότι σκέφτομαι να το αφήσω και αν θελήσω να ξανακάνω θέατρο θα γυρίσω να κάνω. Έβαλε τα γέλια και μου είπε, “Μικρέ ανόητε, το θέατρο θα σε αφήσει νομίζεις να το εγκαταλείψεις;” και είχε δίκιο…» εξομολογήθηκε ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις του από την περίοδο που έπαιζε στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου»;

Ο γνωστός ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τον ρόλο του Παναγιώτη εξομολογήθηκε ένα απίθανο και κωμικό σκηνικό που του είχε τύχει στο δρόμο, την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στο δημοφιλές σίριαλ.

«Είναι δυο τρία, αλλά θα πω το πιο ωραίο και καθωσπρέπει. Οδός Σκουφά, τρομερή κίνηση, δεν κουνιούνται τα αυτοκίνητα με τίποτα. Εγώ ανεβαίνω κι αφήνω το μηχανάκι στον Άγιο Διονύσιο κι όπως είναι σταματημένα τα αυτοκίνητα, υπάρχει ένα μεγάλο τζιπ με κλειστό το παράθυρο. Οδηγεί ένας τύπος ημιθανής κι έτοιμος να κλατάρει, γυρνά το κεφάλι, με αναγνωρίζει, κατεβάζει το τζάμι και φωνάζει: «Είναι μαζί σου όλη η Ελλάδα» ανέφερε ο Γεράσιμος Γεννατάς.

https://www.youtube.com/watch?v=rU4S3ODcY88&feature=emb_title

Ο Γεράσιμος Γεννατάς πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Έρωτας Φυγάς», στην παράσταση «Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης», την οποία σκηνοθετεί, ενώ θα τον απολαύσουμε φέτος τον χειμώνα και στις παραστάσεις «Περιοδεύων θίασος» και «Το κόκκαλο του Αντονέν Αρτό».