Σε μια ελαφρώς πιο σύντομη εβδομάδα του Survivor, μειωμένη κατά μία ημέρα λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, μια εκ των δύο ομάδων έμελλε να μετρήσει ακόμα μια απώλεια στο συμβούλιο του νησιού, στο επεισόδιο της Μεγάλης Τρίτης (19/4). Εκεί δηλαδή όπου οι Μπλε και οι Κόκκινοι συνάντησαν μέσω… σύνδεσης τον παρουσιαστή Γιώργο Λιανό, ο οποίος και ανακοίνωσε πως θα απουσιάζει για λίγες ημέρες από το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

Υποψήφιοι προς αποχώρηση για αυτή την εβδομάδα από το Survivor ήταν ο Άρης Σοϊλέδης και η Σοφιάνα Αβραμάκη από την μπλε ομάδα καθώς και ο Γιώργος Κατσαούνης και η Τζο Μαριδάκη από την κόκκινη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως στο αγώνισμα επάθλου που προηγήθηκε του συμβουλίου του νησιού, ο Άρης Σοϊλέδης και ο Τάκης Καραγκούνιας του Survivor θέλησαν να ζητήσουν συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά που παρουσίασαν στο συμβούλιο της Δευτέρας (18/4).

Νωρίτερα, οι πάντες «δίκασαν» τον Άρη Σοϊλέδη, ενώ ο Μαρτίκας αποθέωσε τα κότσια του Εμμανουήλ, με τις εντάσεις, πάντως, να μην έχουν τέλος και την Σοφιάννα Αβραμάκη να κινείται επιθετικά κατά του Τάκη Καραγκούνια («Τον λες αλήτη» του φώναζε), μετά το τέλος του αγώνα στο οποίο η Μπλε ομάδα έχασε.

Και έφτασε η ώρα για το συμβούλιο, όπου επικράτησε εκ νέου πανικός, με αφορμή τη στήριξη της κόκκινης Τζο Μαριδάκη από τον μπλε Σπύρο Μαρτίκα.

Η συζήτηση έγινε καυγάς τρικούβερτος, με τους Τάκη Καραγκούνια, Άρη Σοϊλέδη και Ναυσικά να εμπλέκονται σε έναν τσακωμό για το ποιος είναι τελικά πρωταθλητής στην κωλοτούμπα.

«Νιώθω περηφρόνυση στην ομάδα μου. Γίνονται κλίκες. Αν θέλει κάποιος να είναι αρχηγός ή ηγέτης βγαίνει πρώτος μπροστά και κινείται με όλους μαζί και δέχεται το ελάχιστο της επιβράβευσης. Δεν δέχομαι καμία υπόδειξη για το ποιον θα στηρίξω και ποιον θα υπερασπιστώ», είπε ο Σπύρος με τον Τάκη να συμφωνεί:

«Είναι δικαίωμά του και κρίνεται γι αυτό που κάνει».

Ο Άρης Σοϊλέδης πήρε τον λόγο και είπε: «Αυτόν που παρακαλάγατε να φύγει την περασμένη εβδομάδα ώρα γίνατε κολλητοί. Έχετε κάνει κωλοτούμπα. Χρυσοί Ολυμπιονίκες είστε όλοι εδώ μέσα. Σε βλέπει ο κόσμος και γελάει Τάκη», με τον Τάκη να ξεσπάει και να φωνάζει.

Ο Γιώργος Λιανός έδωσε τον λόγο στη Ναυσικά για να σχολιάσει την επιλογή του Σπύρου Μαρτίκα και είπε: «Η άποψή του αλλάζει από μέρα σε μέρα. Τη μία λέει ότι είναι το χειρότερο πρότυπο και μετά από δύο μέρες την αποθεώνει».

Με αυτήν την κουβέντα ο Σπύρος εξεράγει και άρχισε να φωνάζει: «Μιλάς και λες ψέματα. Ντροπή σου. Όταν μιλάς σου επιτρέπεται να λες μόνο αλήθειες».

«Άσε το θέατρο ρε Μαρτίκα, έλεος. Νομίζεις ότι είσαι ρήτορας και κάνεις κουμάντο στο Survivor», του απάντησε η Ναυσικά και συνέχισε: «Έχεις γίνει κουραστικός».

Όταν η Ναυσικά ρώτησε τι έχει συμβεί με τον Άρη Σοϊλέδη και από το ηθικός που τον έλεγε τώρα είναι εναντίον του, εκείνος δεν θέλησε να απαντήσει και ο Τάκης της είπε ότι δεν την αφορά. Την ίδια ερώτηση έκανε και ο Άρης στο Σπύρο, αλλά δεν πήρε απάντηση. Το μόνο που άκουσε είναι ότι «τους έχεις βάλει να μου επιτίθενται».

Και μετά από όλα αυτά ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε το αναμενόμενο. Τις λιγότερες θετικές ψήφους στο Survivor αυτή την εβδομάδα συγκέντρωσε η Τζο Μαριδάκη και αποχώρησε από το παιχνίδι.