Ο Δημήτρης, η Βασιλική και η Ελισάβετ, μετά το τέλος άλλης μιας δύσκολης ψηφοφορίας στο επεισόδιο της Παρασκευής (11/3) στο MasterChef, άφησαν πίσω τις όποιες διάφορες τους για να μπορέσουν να αποδώσουν, όσο καλύτερα γινόταν, στη Δοκιμασία Αποχώρησης, που τους περίμενε. Η συνταγή που έπρεπε να εκτελέσουν επιτυχώς, είχε την υπογραφή του Μιχάλη Κίκη.

Tο πιάτο ήταν πιτσούνι με πουρέ κουνουπίδι και σάλτσα από κρεμμύδια.

Η πρόκληση ωστόσο ήταν πως μέσα σε 70’ έπρεπε να φτιάξουν δύο πιάτα και δύο σάλτσες.

Πρώτο βαθμολόγησαν το πιάτο του Δημήτρη οι chefs και στη συνέχεια της Βασιλικής. Στον εξώστη ανέβηκε ο πρώην αρχηγός της μπλε ομάδας κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωνόταν με βάση τους βαθμούς που θα συγκέντρωνε η προσπάθεια της Ελισάβετ.

Το πιάτο της Ελισάβετ πλησίασε πολύ το πρωτότυπο και απέσπασε 9άρια από τον Πάνο Ιωαννίδη, τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον καλεσμένο chef και 8 από τον Σωτήρη Κοντιζά. Την υψηλότερη μέχρι στιγμής βαθμολογία στο φετινό MasterChef.

«Αν μου έλεγαν ότι το πιάτο το έφερε ο chef θα το πίστευα. Δεν έχω κανένα σχόλιο», της είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Η Βασιλική, το Golden Pin του Σωτήρη Κοντιζά, αποχαίρετησε συγκινημένη τους κριτές και τους συμπαίκτες της και παρέδωσε την ποδιά της.

«Ήθελα να κρατήσει κι άλλο το ταξίδι μου, γιατί ένιωθα ότι μπορώ να συνεχίσω. Χαίρομαι που στήριξα την ομάδα μου. Μου το ανταπέδωσαν όλα τα παιδιά με τον τρόπο που με αποχαιρέτησαν. Μακάρι να μην τους είχα απογοητεύσει σήμερα. Ζορίστηκα πάρα πολύ, γιατί έπρεπε να πάρω αυτή τη δύσκολη απόφαση με την Ελισάβετ κι αυτό με τσάκισε. Ούτε γι’ αυτό μετανιώνω, γιατί αυτό ήταν το σωστό (σ.σ. άλλαξε τις ψήφους της και έγραψε τα ονόματα των Δημήτρη και Ελισάβετ)».

Η έκβαση της δοκιμασίας δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη Φανή, η οποία δεν στεναχωρήθηκε με την απομάκρυνση της Βασιλικής κι αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις της.

«Δε θα μου λείψει η Βασιλική. Αν πω ότι θα μου λείψει θα ναι ψέμα και δεν ψήνομαι να πω ψέματα. Μου περνάει απαρατήρητη και στο δωμάτιο δεν νομίζω ότι θα έχει έλλειψη για μένα».

Το Twitter φάνηκε απογοητευμένο με την παραμονή της Ελισάβετ και του «Μπόμπαινα».

https://twitter.com/hSjl9dB8RicmK3S/status/1502409664469811202
https://twitter.com/joannaralliou/status/1502409942506119182

Φανή: «Ο Γιάννος το παίζει Ρομπέν των Δασών για την Ελισάβετ»

«Ο Γιάννος το παίζει ο Ρομπέν των Δασών για την Ελισάβετ εδώ και αρκετό καιρό και είναι λίγο περίεργο. Και ο τρόπος που το κάνει και η ένταση που βγάζει για να την υποστηρίξει. Δεν έχω κάτι με την Ελισάβετ αλλά δε βρίσκω λογικές τις αντιδράσεις του Γιάννου» είπε η Φανή στην κάμερα του MasterChef μετά τις δηλώσεις του Γιάννου για την «αδικία» που έχει υποστεί η Ελισάβετ.

Ο Γιάννος, την ώρα που οι Μπλε ψήφιζαν τους παίκτες προς αποχώρηση πήρε τον λόγο από τον εξώστη και τόνισε ενώπιον όλων πως η Ελισάβετ ζητούσε βοήθεια στην ομαδική και κανείς δε τη βοήθησε. Τότε, η αρχηγός της μπλε ομάδας, Βασιλική, τον ρώτησε αν ψηφίζει μαγειρικά ή με βάση τη φιλία και τη συμπάθεια, γιατί το πιάτο της Ελισάβετ ήταν αντικειμενικά το μοναδικό που είχε πρόβλημα από τα πιάτα της ομάδας τους.

Ο παίκτης είπε μάλιστα πως η Βασιλική «μαχαίρωσε πισώπλατα» τη φίλη της, Ελισάβετ όταν δεν της έδωσε την ασυλία και την άφησε… μετέωρη.

Απογοητευμένη η Βασιλική από τη συμπεριφορά του συμπαίκτη της, είπε στην κάμερα πως μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει «μαχαιρώνω πισώπλατα».