Φρένο στα έξοδα επιχειρεί να βάλει η ΕΡΤ, με συγκεκριμένες αποφάσεις που έλαβε χθες το Διοικητικό της Συμβούλιου και οι οποίες συνοψίζονται στα παρακάτω:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010) έλαβε γνώση της έκθεσης Επιθεώρησης – Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και βάσει των διαπιστώσεων, των προτάσεων και των εντελλομένων, θα εφαρμόσει άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες.

Ακόμα, το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Ενέκρινε την εξουσιοδότηση των παρακάτω υπηρεσιακών οργάνων για την έγκριση δαπανών προμήθειας εξοπλισμού, ανταλλακτικών – υλικών και υπηρεσιών μέσα από τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Προμηθειών της ΕΡΤ Α.Ε. διαδικασίες, στο πλαίσιο των πιστώσεων του προϋπολογισμού, καθώς και δαπανών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, ως ακολούθως:

I. Προμήθειες με διαγωνισμούς:

• Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι 300.000 ευρώ

• Γενικοί Διευθυντές μέχρι 100.000 ευρώ

• Διευθυντές μέχρι 5.000 ευρώ

• Προϊστάμενοι Περιφερειακών Ρ/Φ και Τ/Ο Σταθμών μέχρι 3.000 ευρώ

• Υπεύθυνοι Κέντρων Εκπομπής μέχρι 1.000 ευρώ

(Στα ανωτέρω ποσά συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ)

Επισημαίνεται ότι οι δαπάνες για προμήθειες με διαγωνισμούς πέραν του συνολικού ποσού των 300.000 ευρώ, καθώς και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Δ.Σ. ενημερώνεται άμεσα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για προμήθειες άνω των 100.000 ευρώ. Για όλες τις προμήθειες με διαγωνισμούς εκφράζει γνώμη η Οικονομοτεχνική Επιτροπή.

II. Προμήθειες με διαπραγμάτευση (απευθείας ανάθεση/ ποσά κατ’ είδος σε ετήσια βάση) και λοιπές δαπάνες

• Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι 100.000 ευρώ

• Γενικός Διευθυντής Δ/κών & Οικ/κών Υπηρεσιών μέχρι 70.000 ευρώ

• Γενικοί Διευθυντές Ενημέρωσης, Τ/Ο, Ρ/Φ & Τεχνικών Υπηρεσιών μέχρι 10.000 ευρώ

• Διευθυντές μέχρι 3.000 ευρώ

• Προϊστάμενοι Περιφερειακών Ρ/Φ και Τ/Ο Σταθμών μέχρι 1.000 ευρώ

• Υπεύθυνοι Κέντρων Εκπομπής μέχρι 500 ευρώ

(Στα ανωτέρω ποσά συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ)

Επισημαίνεται ότι οι δαπάνες για προμήθειες με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, πέραν του συνολικού ποσού των 100.000 ευρώ κατ’ είδος, εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Για τις προμήθειες με διαπραγμάτευση (απευθείας ανάθεση) ύψους κατ’ είδος σε ετήσια βάση πάνω από 1.000 ευρώ, εκφράζει γνώμη η Οικονομοτεχνική Επιτροπή

III. Δαπάνες ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος εξουσιοδοτείται για την έγκριση ποσού μέχρι 300.000 ευρώ και οι Γενικοί Διευθυντές μέχρι 75.000 ευρώ για:

Α) Δαπάνες και αναθέσεις εσωτερικών και εξωτερικών παραγωγών ή μικτών παραγωγών ή συμπαραγωγών για ελληνικές ή διεθνείς συμπαραγωγές, κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεταινίες, τηλεπαιχνίδια, αθλητικές εκπομπές, ψυχαγωγικές εκπομπές, επετειακές εκπομπές, και λοιπά προγράμματα κυριότητας ΕΡΤ.

Β) Δαπάνες για μισθώσεις ελληνικού και ξένου προγράμματος.

Γ) Δαπάνες για μαγνητοσκοπήσεις συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών παραστάσεων και λοιπών μαγνητοσκοπημένων προγραμμάτων

Δ) Δαπάνες για συμμετοχή σε Φεστιβάλ και γενικά δαπάνες καλύψεων διαφόρων Ραδιοτηλεοπτικών γεγονότων.

Επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, εκτός από κατεπείγουσες περιπτώσεις, ενημερώνεται για κάθε τηλεοπτική εκπομπή πριν από την τελική έγκριση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Γενικούς Διευθυντές. Για τις κατεπείγουσες περιπτώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνεται στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του. Οι δαπάνες για ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα πέραν του ποσού των 300.000 ευρώ, εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Ενέκρινε το συνολικό κόστος των εκπομπών CHAMPIONS NET (δύο εκπομπές ανά δεύτερη εβδομάδα) για την περίοδο από 6 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2010. Το κόστος κάθε εκπομπής ανέρχεται στο ποσό των 7.956,11 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Το συνολικό κόστος των εκπομπών για την προαναφερόμενη περίοδο ανέρχεται στα 175.444, 56 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

3. Ενέκρινε την ανάθεση της συντήρησης και υποστήριξης εξοπλισμού και λογισμικού ροής προγραμμάτων της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ1, Ψηφιακή Τ/Ο) στην εταιρεία TELMACO έναντι 61.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για δύο έτη.

4. Αποφάσισε την ανάκληση ανάθεσης της τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ … ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ». Ο εκτελεστής της παραγωγής παρέδωσε πρόγραμμα – πιλότο, το οποίο, αφού ελέγχθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν κρίθηκε αξιόλογο για να μεταδοθεί από την ΕΡΤ.