Η ΕΡΤ δεν είναι ζημιογόνα, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως η «τρόικα δεν ζήτησε τίποτα συγκεκριμένο για τα κρατικά ΜΜΕ».

Ο υφυπουργός προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους άνεργους δημοσιογράφους και το καθεστώς πολυαπασχόλησης, σημειώνοντας πως «η ενημέρωση είναι ένα αγαθό και μια αξία που πρέπει να προστατευθεί και μιλάω για την ενημέρωση γενικότερα, είτε από τα ιδιωτικά μέσα, είτε από τα δημόσια, θα πρέπει να στηριχθούν με οποιοδήποτε τρόπο».

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμησή του πως θα πληθύνουν στο μέλλον οι απολύσεις των δημοσιογράφων και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να έχουν ασφάλιση που θα κρατάει περισσότερο στο χρόνο, ένα επίδομα, δηλαδή ανεργίας, «όπως επίσης να νοικοκυρέψουμε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην εργασία, με τη έννοια ότι ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να έχει τρεις ,τέσσερις και πέντε εργασίες. Κάθε φωνή λιγότερη στο χώρο της ενημέρωσης είναι μια φωνή λιγότερη στο χώρο της δημοκρατίας».