Στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Περιβαλλοντολογικού Κινηματογράφου», που διεξήχθη στο Τίγρε του Μπουένος Άιρες στα τέλη Οκτωβρίου, το ντοκιμαντέρ «Πωλείται Ζωή» του Γιώργου Αυγερόπουλου απέσπασε το βραβείο «Ειδικής Μνείας».
Σκοπός του νέου αυτού φεστιβάλ, σύμφωνα με τον Julio Santucho, πρόεδρο στο Ίδρυμα Πολυμέσων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, είναι να τεθεί ο κινηματογράφος στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και στην αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στα σύγχρονα οικολογικά προβλήματα.

Συνολικά μέχρι σήμερα, τα ντοκιμαντέρ του Εξάντα έχουν αποσπάσει 29 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ στην Αργεντινή, το «Πωλείται Ζωή» έλαβε το 5ο του διεθνές βραβείο.

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω ντοκιμαντέρ εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή. Εκεί, όπου το νερό έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό αγαθό όπου οι μεταλλευτικές εταιρείες αντλούν τεράστιες ποσότητες για να ξεπλένουν μέταλλα, καταδικάζοντας χιλιάδες ιθαγενείς και χωριά αγροτών στην δίψα και τη φτώχεια.