Η σειρά «Black Space» έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και έχει καταφέρει να μπει στο Ελληνικό top10 του Netflix. Πρόκειται για μια σειρά Ισραηλινής παραγωγής η οποία από το πρώτο επεισόδιο καθηλώνει.

Η ιστορία, σύμφωνα με το lordoftheseries.gr ξεκινά όταν ένα συνηθισμένο πρωινό σε μια μικρή πόλη του Ισραήλ όλα διαλύονται, όταν δολοφόνοι με μάσκες μονόκερου σκοτώνουν τέσσερις μαθητές στο τοπικό σχολείο τρομοκρατώντας την τοπική κοινότητα.

Ακολουθούν spoilers

Εμείς ακολουθούμε κυρίως τον αστυνομικό Rami Davidi που είναι και ο κύριος πρωταγωνιστής, όπου κατά την επίθεση στο σχολείο ήταν πολύ κοντά και πήγε από τους πρώτους. Ο Rami μεγάλωσε και πήγε στο συγκεκριμένο σχολείο μην έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις μιας και εκεί στο παρελθόν έγιναν γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια τους ενός ματιού του.

Αμέσως ξέροντας και τον χώρο διατάζει τους υπόλοιπους αστυνομικούς να κάνουν έφοδο όπου βρίσκουν τους μαθητές λυκείου σε κατάσταση σοκ αλλά και τέσσερα νεκρά παιδιά. Δυστυχώς οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν και οι έρευνες πέφτουν σε τρεις παλαιστίνιους εργάτες που τους βρίσκουν στην ταράτσα. Αν και φαίνονται ένοχοι και μην μπορώντας να βρούνε τα όπλα ο Rami είναι σίγουρος πως δεν είναι αυτοί οι ένοχοι.

Αν και οι ανώτεροί του προσπαθούν να «φορτώσουν» το γεγονός στους Παλαιστίνιους ο Rami ενεργεί μόνος του λέγοντας στην ομιλία του σχολείου πως οι δράστες είναι μαθητές και βρίσκονται ανάμεσά τους. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να σπείρει υποψίες ανάμεσά τους και ίσως κάποιος μιλήσει αλλά και τους ανώτερούς του αναγκαστικά να ψάξουν αυτή την εκδοχή.

Καθώς οι έρευνες προχωρούν ο Rami βρίσκετε συνεχώς σε αδιέξοδο και για τον λόγο αυτό θα έχει βοήθεια και από την αστυνομικό Morag Shmuel, ειδική για υποθέσεις ανηλίκων. Μέσα σε όλα αυτά ο Rami έχει να ασχοληθεί και με την σύζυγό του που είναι έγκυος και πολύ κοντά στο να γεννήσει.

Όπως θα φανεί στην πορεία ο πρωταγωνιστής μας ίσως χάνει τον έλεγχο με την όλη υπόθεση καθώς το παρελθόν του δεν τον αφήνει να σκεφτεί καθαρά. Για τον λόγο αυτό πολλά από αυτά που κάνει προκειμένου να βρει απαντήσεις και ενόχους δεν συμβαδίζουν με τον «νόμιμο» τρόπο της αστυνομίας. Από την μία αυτό θα τον φέρει σε μπελάδες αλλά από την άλλη θα φέρει και αποτελέσματα.

Ένα από τα μεγαλύτερα αποτελέσματα είναι πως καταφέρνει να μπει στο «dark chat» που είχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Το λογισμικό αυτό λεγόταν «Blackspace» εξίσου και ο τίτλος της σειράς. Μέσα από αυτό καταφέρνει να βρίσκει απαντήσεις και να πλησιάζει τους ενόχους καθώς και να ξετυλίγει σιγά σιγά πως ακριβώς έδρασαν.

Αν και πλέον βρίσκετε σε διαθεσιμότητα με την βοήθεια της Morag καταφέρνει και βρίσκει πως τα γεγονότα που έγιναν στο σχολείο ήταν πράξη εκδίκησης και εκφοβισμού για κάτι που είχε γίνει στο παρελθόν. Εφόσον όλα τα κομμάτια πάνε να ενωθούν ο Rami επιστρέφει στην υπόθεση καταφέρνοντας να πιάσει τον κύριο ύποπτο που ήταν ο γιος του Δημάρχου. Όπως αποκαλύπτει στην συνέχεια όλες οι πράξεις των παιδιών ήταν ένας συνδυασμός από αδικία, bullying και το πως η κοινωνία προστατεύει μόνιμα τους ισχυρούς χωρίς να υπολογίζει τους αδύναμους.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Αν και η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά βλέπω σειρά Ισραηλινής παραγωγής και όπως είναι φυσικό με την Ισραηλινή γλώσσα, δεν με ενόχλησε καθόλου. Σεναριακά η σειρά αν και με τις μικρές υπερβολές (τον πρωταγωνιστή τον λες και Jason Statham του Ισραήλ σε μερικές σκηνές) που δεν θα σου χαλάσουν ιδιαίτερα την αισθητική, στέκει πολύ καλά. Καταφέρνει να σου δώσει το μυστήριο μέχρι και τα τελευταία επεισόδια και αναπτύσσει αρκετά ωραία τους χαρακτήρες.

Σκηνοθεσία και φωτογραφία είναι σε πολύ καλό επίπεδο με τον φακό να παίζει αρκετές φορές με την θέση λήψης των χαρακτήρων αλλά και με πολλά πλάνα που αποτύπωναν πολύ όμορφα τυχών δραματικές στιγμές ή αγωνίας.

Υποκριτικά όπως είναι φυσικό ξεχωρίζει ο Guri Alfi που υποδύεται τον Rami αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες και κυρίως τα παιδιά ήταν πολύ καλά στις σκηνές τους. Ο καθένας είχε τον ρόλο του και αν όχι όλοι οι περισσότεροι το κατάφεραν να τον αποτυπώσουν πολύ όμορφα.

Σίγουρα το «Blackspace» είναι κάτι το εναλλακτικό από άποψη γλώσσας και παραγωγής αλλά σίγουρα δεν ξεφεύγει από τα κλισέ αστυνομικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είχε πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Η σειρά αν και στέκει το τέλος που έδωσαν και από μόνο του, έχει ανανεωθεί από το Ισραηλινό κανάλι και για 2η season, χωρίς όμως να σημαίνει πως τα δικαιώματα θα τα έχει και το Netflix.