Είδαν τις ζωές τους να περνάει μπροστά από τα μάτια τους και το μόνο που λένε τώρα είναι: «I shouldn’t be alive».
Επιζήσαντες από περιστατικά που συγκλονίζουν μιλούν στο «Tik Talk» και τον Αντώνη Σρόιτερ, την Πέμπτη 25 Μαρτίου στη 01.00.
Η πρώτη μεγάλη περιπέτεια της ζωής του οδηγού βουνού και εκπαιδευτή ορειβασίας της ελληνικής ομοσπονδίας, Χρήστου Λάμπρη, καταγράφηκε πριν από 35 χρόνια στα Ιμαλάια, στα 6.400 μέτρα στην κορυφή Αναπούρνα, όπου συμμετείχε στην 1η ελληνική ορειβατική αποστολή και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από χιονοστιβάδα. Η συγκλονιστική διάσωσή του κράτησε 29 ώρες. Η μοίρα, όμως, του επιφύλασσε ένα περίεργο παιχνίδι, αφού ο άνθρωπος που τον έσωσε τότε στα Ιμαλάια, ήταν αυτός που του μετέδωσε τον κορωνοιό, με τον ίδιο να δίνει για δεύτερη φορά μάχη για να κρατηθεί στη ζωή παλεύοντας για 4 εβδομάδες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ο ηθοποιός, Σωτήρης Ταχτσόγλου, το καλοκαίρι του 2020, σε μία προσπάθειά του να πηδήξει στο μπαλκόνι του σπιτιού του, καθώς είχε κλειδωθεί απ’ έξω, έπεσε από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας και την γλύτωσε, με δύο κατάγματα στην σπονδυλική του στήλη.
Τον Απρίλιο του 1996, η Ελένη Καμενίδου χτυπήθηκε από σφαίρα, που πέρασε χιλιοστά δίπλα από την καρδιά της, κατά την διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο Κάιρο, όπου έχασαν την ζωή τους 16 Έλληνες.
Η επιχείρηση ανάβασης στην κορυφή της Κ2 των Ιμαλαΐων, με υψόμετρο 8.611 μέτρα, για μία ομάδα έμπειρων και φημισμένων ορειβατών, έμελλε να είναι και η τελευταία. Ο Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Σύκαρης, που συμμετείχε στην αποστολή, στάθηκε κυριολεκτικά τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς στα 7.500μ. παθαίνει κρυοπαγήματα στα δάκτυλα του ποδιού του και παίρνει την απόφαση να μην συνεχίσει… ήταν και η απόφαση που του έσωσε τη ζωή!