Στο Αρχείο έθεσε η Δικαιοσύνη τη μήνυση που είχε υποβάλει η Χρυσή Αυγή σε βάρος της εφημερίδας «Έθνος». Τη μήνυση είχε καταθέσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Την αντίδραση της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει ρεπορτάζ για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά κυρίως η συνέντευξη πρώην στελέχους της οργάνωσης που είχε δημοσιευθεί στα φύλλα της 20ής και της 21ης Σεπτεμβρίου και αποκάλυπτε τη δράση μελών και στελεχών του κόμματος στη Νίκαια κι αλλού.

Όπως αναφέρει σήμερα το «Έθνος» σε δημοσίευμά του με τίτλο «Στο κενό η απόπειρα φίμωσης», η αντεισαγγελέας εξέτασε την έγκληση, μολονότι θα μπορούσε να την είχε θέσει στο Αρχείο για τυπικούς λόγους, καθότι ο μηνυτής δεν είχε καταβάλει τα 100 ευρώ του παραβόλου. Μελετώντας τη μηνυτήρια αναφορά έκρινε ότι δεν τελέστηκαν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων διά του Τύπου και της ψευδούς καταμήνυσης.

Στο κείμενο αναφέρεται πως «οι μηνυόμενοι δημοσιογράφοι διέδωσαν τις ειδήσεις κατ’ ενάσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος μετάδοσης πληροφοριών, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού για ένα γεγονός μείζονος ενδιαφέροντος».