Αν και η Ισπανική σειρά «Perdida – Χαμένη» είχε αρκετές μέρες που είχε κάνει πρεμιέρα στο Netflix, δεν είχε καταφέρει να προσελκύσει πάνω της το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Πλέον η σειρά φιγουράρει στην 6η θέση του Ελληνικού Top 10 σειρών και καθόλου άδικα καθώς έχει καταφέρει να πετύχει την συνταγή που πρέπει.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Όπως σε κάθε review του lordoftheseries.gr μπορείτε να προσπεράσετε τα spoilers και στο τέλος του άρθρου να διαβάσετε την άποψή μας.

Η ιστορία μας ξεκινά στην Κολομβία όπου ακολουθούμε τον Antonio Santos και την σύλληψή του στο αεροδρόμιο της χώρας για την μεταφορά ναρκωτικών. Βέβαια η σύλληψή του αυτή μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ο Antonio έχει στόχο να μπει σε μία συγκεκριμένη φυλακή. Ο λόγος είναι πως μετά από 13 χρόνια έχει πληροφορίες πως αυτός που απήγαγε την κόρη του Soledad βρίσκετε εκεί.

Ο Antonio με την γυναίκα του Inma πριν 13 χρόνια είχαν ταξιδέψει στην Κολομβία για την υιοθεσία ενός παιδιού, πράγμα και που έκαναν μετά από αρκετές δυσκολίες. Ξαφνικά μετά από κάποια χρόνια η κόρη τους πέφτει θύμα απαγωγής από μία παραλία και δεν κατάφεραν ποτέ να την εντοπίσουν. Αυτό μέχρι τώρα που ο Antonio βρήκε ένα νέο στοιχείο και έβαλε μπροστά το σχέδιο που αναφέραμε παραπάνω.

Πράγματι καταφέρνει να μπει φυλακή και να συναντήσει το άτομο που ψάχνει και του αποκαλύπτει πως η κόρη του ζει. Οι συνθήκες μέσα είναι πολύ δύσκολες, που σημαίνει πως πρέπει παράλληλα να επιβιώσει. Για καλή του τύχη θα βρεθεί και θα τον βοηθήσει στην αναζήτησή του η Angelita, μία δικηγόρος που με την ομορφιά της καταφέρνει να παίρνει ότι θέλει. Εκτός από την ομορφιά η σειρά μας δείχνει και πως και με το χρήμα στην Κολομβία όλα μπορείς να τα ελέγχεις.

Στην λέξη «χρήμα» εμφανίζεται και ο Quitombo, βαρόνος ναρκωτικών που δεν τον αγγίζει κανείς. Ο Quitombo είναι παντρεμένος με την Milena και μαζί διέταξαν την απαγωγή της μικρής όπου ουσιαστικά είναι και η πραγματική μητέρα της και στο παρελθόν μετάνιωσε που την είχε δώσει. Με μία τόσο δυνατή οικογένεια με άκρες και τόσα χρήματα, το έργο του Antonio γίνετε πολύ δύσκολο στο να βρει την κόρη του.

Βέβαια και η Soledad αρχίζει να έχει μνήμες και να ψάχνει το ιστορικό της ανακαλύπτοντας πως κάτι δεν πάει καλά με τα πιστοποιητικά γέννησής της. Έτσι παράλληλα με τον Antonio και την διαζευγμένη σύζυγό του πια που έχει φτάσει στην Κολομβία, ξεκινάει έρευνα και η Soledad. Όπως όλα δείχνουν ήταν πάρα πολλοί μέσα στο κόλπο που τόσα χρόνια καλά κρυβόντουσαν με τα λεφτά του Quitombo.

Η σειρά «Perdida – Χαμένη» είναι μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια και βλέπεται παραπάνω από ευχάριστα. Η αλήθεια είναι πως αν και είχε 11 επεισόδια, κατάφερε να με κάνει να την δω μέσα σε ένα βράδυ, με την σκέψη πως θα έβλεπα μόνο το πρώτο επεισόδιο.

Η πλοκή, το μυστήριο και η αγωνία καλά κρατεί σε όλα τα επεισόδια. Όπως αναφέραμε και στην αρχή, έχει πετύχει την συνταγή καθώς έχει στοιχεία δράσης, περιπέτειας, δραματικά και μυστηρίου και όλα αυτά δεμένα με πολύ όμορφο τρόπο μεταξύ τους. Σκηνοθετικά τα πλάνα και η φωτογραφία είναι σε πολύ καλό επίπεδο χωρίς τις άκυρες υπερβολές αλλά με αρκετά σημεία που ξεχωρίζουν.

Σεναριακά αν και ιστορία μπορεί να είναι οικία, νομίζω πως καταφέρνουν με την ανατροπή τους να ξεφύγουν λίγο από το κλασσικό.

Σε γενικές γραμμές όλοι οι ηθοποιοί έπαιξαν τον ρόλο τους όπως έπρεπε καθώς ήταν αρκετά μεγάλο το cast, αλλά αυτός που ξεχώρισε είναι ο Daniel Grao που υποδύεται τον Antonio καθώς κατά την γνώμη μου κατάφερε να αποτυπώσει όλα τα συναισθήματα εξαιρετικά.

Η σειρά πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσετε και αν έπρεπε να βρω ένα αρνητικό είναι πως ίσως να μην χρειάζονταν 11 επεισόδια για την ιστορία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα σας κουράσει κάπου σε υπερβολικό βαθμό. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για μία 2η season, αλλά και με τον τρόπο που τελείωσε δεν νομίζω πως θα χρειαζόταν.