Η δεύτερη σεζόν της αστυνομικής σειράς Criminal U.K. του Netflix επέστρεψε σε διάστημα κάτι λιγότερο του ενός χρόνου, με ένα επεισόδιο παραπάνω.

Οι τηλεθεατές αντίκρισαν το ίδιο γνώριμο ύφος της σειράς η οποία άλλαξε τη δομή της αστυνομικής διαδικασίας, αμφισβητώντας τις προκαταλήψεις.

Εκτεταμένοι μονόλογοι, ηδονοβλεπτικές ανακρίσεις και ανάμειξη του κοινού, κέρδισαν τους θεατές, διατηρώντας τα απολύτως βασικά στοιχεία.

Με τους διάσημους ύποπτους, συμπεριλαμβανομένων των David Tennant και Hayley Atwell στην πρώτη σεζόν,είχαμε την ευκαιρία να δούμε άρτιες υποκριτικές ερμηνείες όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr.

Διατηρώντας την ίδια αστυνομική ομάδα και φέτος, όπως τη Katherine Kelly και τον Lee Ingleby, αυτή η μορφή της σειράς απαιτεί τη προσοχή του θεατή.Mοιάζοντας με με θεατρικό έργο δύο πράξεων,το Criminal τεστάρει τις προκαταλήψεις, αμφισβητεί τον ορισμό της ενοχής και μερικές φορές αφήνει μια πικρή γεύση. Η δεύτερη σεζόν, που γράφτηκε από τον Jim Field Smith και τον George Kay, διατηρεί την ίδια αμφιβολία στο κοινό, ενισχύοντας το διάλογο και δίνοντας την ευκαιρία στους φετινούς διάσημους guest stars- ενόχους να λάμψουν.

Συνδυάζοντας την απλή μορφή, τη μοναδική τοποθεσία, και την εγγενή αίσθηση της κλειστοφοβίας, η δεύτερη σεζόν επιτρέπει σε δύο γνωστούς τηλεοπτικούς αστέρες να δώσουν δύο μοναδικές ερμηνείες Ο Kit Harington είναι ο πρώτος. Εδώ υποδύεται ένα ναρκισσιστή Λονδρέζο, εργαζόμενο σε μια μεσιτική εταιρεία, μπλεγμένο σε μια δύσκολη κατάσταση. Αποχαιρετάμε λοιπόν τον ευαίσθητο, εσωστρεφή Jon Snow, για τον οποίο είναι γνωστός. Στη θέση του παίρνουμε τον Alex έναν απότομο, εμφανώς αρρενωπό καριερίστα που είναι δεξιοτέχνης και φωνακλάς. Εδώ βλέπουμε έναν αναιδή, τσαμπουκά και διαφορετικό (και εμφανισιακά) Harington, σ’ έναν ρόλο που τον κρατά στο επίκεντρο.

Ο ρόλος του δεν αποτελείται μόνο από διακριτικές αλληλοσυσχετίσεις με διάφορα άτομα και εκρήξεις συναισθημάτων, που μετατοπίζουν τη δυναμική σε διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά παραμένει εκ προθέσεως αμφισβητούμενος. Υπάρχει μια αμφισημία που διαπερνά τις τελικές συζητήσεις μεταξύ του Alex και των ανακριτών του, που δεν αφήνει νικητές σε αυτόν το παιχνίδι. Η ανάκριση, ο ορισμός του εγκληματία και η ηθική αμφισβητούνται, διατηρώντας θερμή τη συζήτηση.

Πιθανώς, ο πιο ενδιαφέρον ηθοποιός που βρίσκεται υπό ανάκριση αυτή τη σεζόν είναι ο Kunal Nayyar, γνωστός παγκοσμίως για τον ρόλο του Raj Koothrappali στη σειρά The Big Bang Theory. Aνακρινόμενος κάτω από το πρόσχημα ενός καταδικασμένου εγκληματία, που δίνει πληροφορίες στην Αστυνομία για ανεξιχνίαστα εγκλήματα, ο Nayyar εντυπωσιάζει σε αυτόν τον ρόλο. Με προμελετημένες αντιθέσεις, μεθοδικά και συναισθηματικά άγονες, ο ηθοποιός αποχαιρετά οριστικά τον Raj. Ο αφελής, ευαίσθητος super nerd ρομαντικός χαρακτήρας του κωμικού sitcom αποτελεί παρελθόν. Στη θέση του έχουμε τον Sandeep Singh που έχει αυταπάτες μεγαλοπρέπειας, μια ελιτίστικη στάση και ένα ταλέντο στην αφήγηση ιστοριών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και στα άλλα δύο επεισόδια (1 και 3), μπορεί να μην έχουν πρώτης τάξεως τηλεοπτικής διασημότητες, αλλά οι ιστορίες από πίσω τους συνεχίζουν να τεστάρουν την Ηθική μας και να διατηρούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Παράλληλα σε μόλις 4 επεισόδια, βλέπουμε κάποιες εξελίξεις και στις ιστορίες των σταθερών χαρακτήρων. Φυσικά, και αυτή η σεζόν είναι επενδεδυμένη με μια μινιμαλιστική μουσική υπόκρουση, που συμπληρώνει τη δράση.

Tελική Ετυμηγορία

Αν ψάχνετε μια μικρή σειρά με ουσιώδες δράμα, φρικτές αποκαλύψεις και ερμηνείες που θα σας καθηλώσουν,τότε αξίζει να παρακολουθήσετε τη δεύτερη σεζόν. Σπάνια οι ηθοποιοί, με τέτοια παγκόσμια αναγνώριση, καταφέρνουν να ξεφύγουν από διάσημους ρόλους τους. Κάτι που αξίζει να θυμάστε, γιατί μερικές φορές υπάρχουν εξαιρέσεις.

και