Αντίστροφα μετρούν οι ενδιαφερόμενοι για τα περιουσιακά στοιχεία του Mega Channel. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές πρέπει να υποβάλλουν τη προσφορά τους έως την 1η Νοεμβρίου και εκτός από τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλουν και εγγυητική επιστολή που να αποδεικνύει ότι διαθέτουν το ποσό που προσφέρουν.

Με δεδομένο, πως η ταινιοθήκη του σταθμού αποτελεί έναν «μικρό θησαυρό» και δίνει ισχυρό πλεονέκτημα σε όποιον την αποκτήσει, είναι δεδομένο πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεκδικητών.

Εξάλλου, οι επαναλήψεις των θρυλικών προγραμμάτων του Mega Channel ήταν αυτές που κράτησαν τον σταθμό «δυνατό» όταν δεν εξέπεμπε ζωντανό πρόγραμμα και ήταν αυτές που έφεραν τότε κάποια έσοδα στα ταμεία.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι επαναλήψεις σημείωναν διψήφια νούμερα τηλεθέασης και προκαλούσαν πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό.

Υπάρχει όμως ένα σημείο το οποίο πρέπει να προσέξουν οι διεκδικητές της ταινιοθήκης του Mega Channel.

Το σημείο αυτό είναι τα δικαιώματα των ελληνικών σειρών του καναλιού καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, αυτά ανήκουν στους δημιουργούς και όχι στον σταθμό. Ο μόνος τρόπος για να εξακριβωθεί τι ισχύει και πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλουν στη τσέπη οι διεκδικητές, είναι ο λεπτομερής έλεγχος των συμφωνιών και των όρων τους, ανάμεσα στο Mega Channel και στους δημιουργούς των σειρών.