Ο… Dr. Cook Γιάννης Λουκάκος αποκαλύπτει, το Σάββατο 15 Ιουνίου, όλα τα μυστικά για τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές.
Η ζύμη αλμυρής τάρτας (πατ μπριζέ) έχει ως βασικά συστατικά το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό. Είναι πλούσια, νιφαδωτή ζύμη και έχει πολλές χρήσεις (τάρτες, κις, πίτες) και είναι ιδανική για βάσεις ταρταλέτας.
Η ζύμη γλυκιάς τάρτας είναι μία πατ μπριζέ στην οποία έχει προστεθεί ζάχαρη.
Ο Γιάννης Λουκάκος μάς δείχνει πώς φτιάχνεται η κλασσική κις λορέν, ενώ οι μαθητές του δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε μία καλοκαιρινή τάρτα με ψητά τοματίνια, βασιλικό και φέτα.
Το μάθημα τελειώνει γλυκά με ζελέ με φρούτα σαμπάνια και σαντιγύ.