Μια δεύτερη ευκαιρία περιμένει τους έξι του MasterChef 3 στο αποψινό επεισόδιο. Ο ευγενής καλεσμένος, Έλληνας σεφ, που δραστηριοποιείται στον Καναδά και την Αμερική, Γιώργος Παπαδόπουλος, ίσως να βοηθήσει τους μπλε και τους κόκκινους σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού.
Τα πιάτα του, που τα χαρακτηρίζει μια αναβαθμισμένη ελληνική παράδοση, θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση αλλά όχι αντιγραφής για τις δυο ομάδες.
Έτσι για ακόμα μια φορά, υπό αντίξοες και πάλι συνθήκες, τα μέλη των δύο ομάδων πρέπει να σκεφθούν τις αναβαθμισμένες εκδοχές των τριών πιάτων του καλεσμένου σεφ.
Με τις κουζίνες στημένες στο αγρόκτημα Αμφίκαια, στην Αμφίκλεια, στις πλαγιές του Παρνασσού, οι έξι του MasterChef 3 ίσως και να εμπνευστούν λίγο από τον πρότυπο αυτόν χώρο αγροτουριστικών δραστηριοτήτων και να καλύψουν με γευστικά πιάτα το κενό, που δημιούργησαν με την απογοητευτική, για τη θέση που βρίσκονται στον διαγωνισμό, απόδοσή τους.