Την καταδίκη των επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων επικρότησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, με «κάποιους, ωστόσο, να βάζουν υστερόγραφα», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Πρετεντέρης ανέφερε ότι η καταδίκη των κομμάτων «είναι λίγο κροκοδείλια για ορισμένους, διότι έρχεται πάνω σε ένα γενικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί τους τελευταίους μήνες εναντίον των μέσων ενημέρωσης και των περισσότερων δημοσιογράφων».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, το left.gr, το οποίο σήμερα το πρωί ανέβασε την εξής ανάρτηση:
«Εκβιάζουν, φιμώνουν, λογοκρίνουν, συκοφαντούν. Τα media της διαπλοκής και μια δράκα μεγαλόσχημων εντεταλμένων δημοσιογράφων βάζουν στο στόχαστρο τους αγώνες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους. Οι μηντιάρχες-ολιγάρχες έχουν επιβάλλει τέτοια ομοφωνία υπέρ των μνημονίων στα μέσα που ελέγχουν που θα έκανε ακόμα και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να κοκκινίζει!».

Αναφορά έγινε και στο σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Οικονομέα, το σπίτι του οποίου έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης σήμερα τα ξημερώματα, και ο οποίος ξέσπασε μιλώντας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη. «Είμαστε υπό καθεστώς τρομοκρατίας από τα στελέχη σας, κι εγώ θα έβαζα γκαζάκια αν σας άκουγα», είπε χαρακτηριστικά.