Απαντήσεις στις φήμες που την θέλουν να συζητά με τον Alpha, προκειμένου να κάτσει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη, έδωσε η Κατερίνα Ζαρίφη.

Μιλώντας στο Τηλέραμα και σε ερώτηση για το αν έχει συζητήσει για τη νέα χρονιά είπε: «Το τίποτα, με μπόλικο καθόλου. Πάνε οι παλιές καλές εποχές, που τέλη Μαΐου άρχιζαν οι κουβέντες και ξεκινούσαμε Σεπτέμβριο. Και, πίστεψέ με, τώρα ξεκινούν κουβέντα τα “χρυσά” συμβόλαια. Εμείς τα “τσίγκινα” αργούμε ακόμα…»

Η απάντησή της όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε αν το «Πρωινό ΑΝΤ1» αποτελεί πλέον παρελθόν για εκείνη ήταν: «Η σεζόν, όπως βλέπεις, μίκρυνε επικίνδυνα για όλα τα κανάλια, λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά δεν μπορώ να τοποθετήσω ακόμα το “Πρωινό ΑΝΤ1” στο παρελθόν. Και αν έχεις περάσει καλά κάπου, δεν σου είναι ευχάριστος ο αποχωρισμός. Αλλά στην δική μας δουλειά, και δεδομένων των συνθηκών, το να τελειώνεις τη χρονιά είναι από μόνο του άθλος».

Όσο για το τι έφτιαξε και δεν πήγε καλά η εκπομπή δήλωσε: «Ούτε αυτό το θεωρώ ακριβές. Γιατί μια εκπομπή με καλά νούμερα δεν μπορείς να πεις ότι δεν πήγε καλά. Απλώς υπήρξε μια εκπομπή, αυτή του Mega, που πήγε πολύ καλύτερα. Έγινε μια προσπάθεια που ήταν φιλότιμη και ηρωική, αφού το απέναντι πρωινό είχε ήδη έρθει από επιτυχία. Θα μου πεις “μαντάμ, θα μπορούσατε εσείς να είστε πρώτοι”… και θα έχεις απόλυτο δίκιο. Εμείς νουμερικά κινηθήκαμε αξιοπρεπώς, αλλά όχι με πρωτιά. Όμως δεν ζήσαμε AGBικό βατερλό».