Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η απόφαση του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη να βάλει «λουκέτο» στην εφημερίδα «Εξέδρα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, ο Μ. Ανδρουλιδάκης κρατά ομήρους τους 70 εργαζόμενους της εφημερίδας καθώς ούτε δεσμεύτηκε για την εξόφληση των οφειλών ούτε ανακοίνωσε ποτέ την πρόσληψή τους στον ΟΑΕΔ.

«Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης έχει καταπατήσει κάθε έννοια νομιμότητας καθώς κατάφερε να εκδίδει μια εφημερίδα για εννέα μήνες, να εισπράττει τα έσοδα της και να μην αποδίδει τίποτα στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τους εργαζόμενους έκανε τη… χάρη να πληρώνει πετσοκομμένες κατά το δοκούν τις αμοιβές τους μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, ενώ έκτοτε θεώρησε ως υποχρέωσή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Η περίπτωση του εκδότη θα ήταν μοναδική στα χρονικά, αν ο ίδιος δεν είχε επαναλάβει τη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ( SPORTIME , TEMPO κ.λπ.). Είναι αξιοσημείωτο ότι για αυτή του τη συμπεριφορά δεν έχει καμία επίπτωση, ενώ ο ίδιος φημολογείται ότι σκέφτεται να συνεχίσει τα εκδοτικά και εργοδοτικά του σχέδια με την έκδοση νέας εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας!», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.