Η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, για το απόγευμα σήμερα.

Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βάσιμου και του έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες Alter Ego και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα «πόθεν έσχες» των διαγωνιζομένων.

Την περασμένη Παρασκευή η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας ολοκληρώθηκε χωρίς οι 31 δικαστές να ψηφίσουν επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών το οποίο τέθηκε στην πρώτη φάση της συζήτησης. Οι πληροφορίες θέλουν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης να  ετίθεντο διαρκώς νέα παράπλευρα νομικά ζητήματα ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Στην περίπτωση, πάντως, που η ψηφοφορία ξεπεράσει το σκόπελο των τριών σημείων στη συνέχεια η Ολομέλεια θα μπει στην ουσία της υπόθεσης που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας.