Η εκπομπή «Chef στον αέρα» στον ΣΚΑΙ με παρουσιάστρια την Ελένη Ψυχούλη προβάλλεται καθημερινά και έρχεται για να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για γνώσεις γύρω από τη γαστρονομία, αλλά συγχρόνως να τέρψει και όσους παρακολουθούν εκπομπές μαγειρικής για το λαχταριστό θέαμα του φαγητού και μόνο!

Σε κάθε επεισόδιο ένας διαφορετικός καταξιωμένος chef αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του. Ο καλεσμένος μαγειρεύει δύο με τρεις συνταγές, έχοντας ως βοηθό την παρουσιάστρια.

Οι συνταγές είναι πρωτότυπες, υγιεινές, δημιουργικές και πάνω απ΄όλα είναι εφικτό να παρασκευαστούν σε κάθε κουζίνα.

Αναλυτικά :
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου: η εβδομάδα ξεκινά με την Ειρήνη Τσολακέλη να φτιάχνει γαλλικές συνταγές μεταφρασμένες για την ελληνική κουζίνα. H σεφ δίνει τη συνταγή για την κλασσική κις λορέν και ένα φαγητό γάστρας γλύκισμα, με λαχανικά και δυο ειδών κρέατος – στην στήλη της ημέρας η Ειρήνη φτιάχνει λάχανο πρασοσέλινο στην κατσαρόλα –ένα θρεπτικό και νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό .

Τρίτη 1 Μαρτίου: στο «Σεφ στον Αέρα», ο σεφ Γιάννης Στανίτσας μαγειρεύει ουζομεζέδες με φαντασία: σαρδέλες μαριναρισμένες και γεμιστές με μυρωδικά και καλαμάρια τηγανητά με παντζάρια ψημένα σε αυτοσχέδια γάστρα! Στη στήλη της γλυκοθεραπείας ο σεφ φτιάχνει το παραδοσιακό συκομπακλάι: σύκα γεμιστά με ξηρούς καρπούς σε σιρόπι.

Τετάρτη 2 Μαρτίου: Σήμερα το «Σεφ στον Αέρα» αφιερώνεται στο νόστιμο και θρεπτικό αυγό: ο σεφ Κώστας Τσίγκας δείχνει πως φτιάχνεται η ιδανική ομελέτα στον φούρνο, πως γίνεται σίγουρη η επιτυχία των ποσέ αυγών και στη στήλη της ημέρας φτιάχνει αυγά εν κοκότ – συνταγή με τρία υλικά και πολύ νοστιμιά!

Πέμπτη 3 Μαρτίου: Στο επεισόδιο της Πέμπτης, ο αγαπημένος σεφ Άρης Τσανακλίδης έρχεται στο “Σεφ στον Αέρα” για να μαγειρέψει χορταστικά και οικονομικά φαγητά! Πως να φτιάξετε φασόλια στη γάστρα με χωριάτικο λουκάνικο και χοιρινό με ψητές πιπεριές φλωρίνης και πουρέ στιγμής! Στη στήλη της ημέρας η Ελένη φτιάχνει ένα πέστο μαϊντανού που σερβίρεται με όλα τα ζυμαρικά.

Παρασκευή 4 Μαρτίου: Η εβδομάδα τελειώνει και το «Σεφ στον Αέρα» προετοιμάζεται για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Η καλεσμένη Γεωργία Κοφινά μας φτιάχνει ένα χταπόδι με μυρωδικά στη λαδόκολλα και μια πρωτότυπη σαλάτα σπανάκι – στη συνέχεια μαζί με την Ελένη φτιάχνουν δυο διαφορετικές ταραμοσαλάτες!