Νέο «μαχαίρι» στο BBC, που κλυδωνίζεται από οικονομικά προβλήματα μετά και την απόφαση της κυβέρνησης Κάμερον να παγώσει για μία διετία το αντίστοιχο ανταποδοτικό τέλος.

Όπως ανακοίνωσε το βρετανικό δίκτυο, θα προχωρήσει στο κλείσιμο πέντε από τα 32 συνολικά ξενόγλωσσα τμήματα που απαρτίζουν την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC, κίνηση με την οποία αναμένεται να εξοικονομήσει 46 εκατ. λίρες το χρόνο, ωστόσο θα δείξει το δρόμο της ανεργίας σε 650 εργαζόμενους (επί συνόλου 2.400). Μέσα στον επόμενο χρόνο, υπολογίζεται πως θα χαθούν τα 2/3 των θέσεων εργασίας…

Τα πέντε ξενόγλωσσα τμήματα που θα κλείσουν είναι το Αλβανικό, το Σερβικό το αγγλόφωνο για την Καραϊβική, το Πορτογαλικό για την Αφρική και το… Μακεδονικό, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC.

Οι ανακοινώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν την αντίδραση των δημοσιογράφων και των υπόλοιπων εργαζόμενων στο βρετανικό δίκτυο, οι οποίοι προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Τη Δευτέρα, το BBC είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει τον προϋπολογισμό του για το διαδίκτυο κατά 25% μέσα σε δύο χρόνια, γεγονός που θα σημάνει περικοπή 360 θέσεων εργασίας.