Στο επεισόδιο του Survivor 2024 που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/1), Μαχητές και Διάσημοι μπήκαν στον στίβο μάχης για το αγώνισμα της δεύτερης ασυλίας. Στην πρεμιέρα, ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε τους νέους κανόνες που ισχύουν πλέον, ενώ γνωρίσαμε τους 20 παίκτες που ξεκίνησαν τα run στις πίστες του Αγίου Δομίνικου. Οι νέοι κανόνες έφεραν ανατροπές και οι πρώτες στρατηγικές έκαναν την εμφάνισή τους. Οι Μαχητές μπορεί να κέρδισαν το τσακμάκι έχασαν όμως στο επεισόδιο της Κυριακής (7/1) την πρώτη ασυλία. Φτάνοντας στο Συμβούλιο του νησιού υπέδειξαν ως πρώτη υποψήφια τη Δώρα Νικολή.

Η εκ νέου νίκη των Διασήμων έστειλε και πάλι στην κάλπη τους Μαχητές. Μετά τη Δώρα Νικολή, ο Rob James Seymour αναδείχτηκε ο δεύτερος υποψήφιος για αυτή την εβδομάδα. Τα ματσαρίσματα στρατηγικής είναι πλέον ξεκάθαρα ενώ ορισμένες τακτικές ήρθαν στο προσκήνιο την ώρα του Συμβουλίου στο Survivor.

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Φάνης επέλεξε τον πιο αδύναμο μέχρι χτες παίκτη μας και φάνηκε ότι ακολούθησε μια στρατηγική για να κερδίσει έναν αγώνα παραπάνω» ήταν οι πρώτες αιχμές που άφησε ο Αλέξης Παππάς.

«Τα ματσαρίσματα ήταν πιο στρατηγικά από την πρώτη φορά» συμφώνησε και η Μαρία Αντωνά.

Αυτό που είπαν εμμέσως πλην σαφώς οι Διάσημοι ήταν ότι, στην περίπτωση του Φάνη επίτηδες επέλεξε ως αντίπαλο τον Παύλο για να μην μειωθούν τα στατιστικά του ώστε να αναδειχθεί MVP και να βρεθεί σε ευνοϊκή θέση.

«Φαίνεται ότι κι εγώ έχω πάθει σκωτσέζικο ντους. Όχι, δεν το περίμενα. Αν με ρωτούσες στο προηγούμενο συμβούλιο ότι αν πιστεύεις ότι θα είσαι υποψήφιος στο επόμενο, η απάντηση είναι όχι ούτε καν. Ξέρω ότι το παιχνίδι αλλάζει γρήγορα και υπάρχουν πολλές ασυλίες και πολλοί άνθρωποι υποψήφιοι. Δεν το παίρνω προσωπικά και θα δώσω ό,τι μπορώ σαν μονομάχος» σχολίασε ο Rob για την υποψηφιότητά του.

Παρακολουθώντας τη διαδικασία ο Αλέξης Παππάς έκανε παρέμβαση στους Μαχητές για τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν, φέροντας ως παράδειγμα την ψηφοφορία στο επεισόδιο της Κυριακής (7/1).

«Δεν έχει καμία λογική το να μη δούμε καμία ψήφο στη Μαριλίνα, χθες είδαμε να παίρνει τρεις ψήφους. Τι άλλαξε από χθες, μέχρι σήμερα; Νομίζω δεν είναι σωστά συνεννοημένα τα παιδιά. Κάτι συμβαίνει μεταξύ τους», σχολίασε ο Αλέξης Παππάς αφήνοντας έτσι αιχμές για στρατηγική στην ψηφοφορία των Μαχητών.

Άλλα και άλλοι από τους Διάσημους άρχισαν να ρίχνουν σπόντες ότι στην μπλε ομάδα επικρατεί χάος από τις στρατηγικές και έχουν για τα καλά διχαστεί.

Όταν δε, η Ανδριάνα εξηγώντας πώς ψήφισαν είπε ότι μοιράστηκαν οι ψήφοι ώστε ο Rob να μην πάρει κατάκαρδα μία ομόφωνη υποψηφιότητα οι Διάσημοι ξέσπασαν με την ατάκα «μας κοροϊδεύετε μες στα μούτρα μας».