Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Η Μάγισσα» του Ant1 είδαμε πως: Η συνάντηση του Αντρέι με τον μυστηριώδη Ρασοφόρο στέφεται ξανά με αποτυχία. Ο Φρίξος προειδοποιεί την Αγάθη για την επιρροή που ασκεί η Σιμώνη στη Θεοφανώ και η μοναχή αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Ο Σπήλιος αναθέτει στον Θράσο να παρακολουθεί τον Μισέλ, πιστεύοντας πως ο Γάλλος ανακάλυψε πού κρύβεται ο θησαυρός. Ο Μιχαήλ είναι σίγουρος πως το καράβι του κουρσεύτηκε απ’ τον Σπήλιο, ενώ η Μεταξία αποφασίζει να εκδικηθεί ύπουλα τον Τζανή. Η Θεοφανώ, με τη βοήθεια του Φρίξου, στήνει ένα σχέδιο για να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο του βρέφους.

Πώς θα ξετυλιχτεί όμως ο μύθος την επόμενη εβδομάδα;

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου – Επεισόδιο 17: Το κόλπο της Θεοφανώς και του Φρίξου να ξεσκεπάσουνε τον Βρώτσο, για τη δολοφονία του βρέφους, κινδυνεύει να γυρίσει εναντίον τους. Τα κόλπα της Μεταξίας οδηγούν τον Τζανή στα άκρα. Ο Αντρέι αποκαλύπτει στον Μιχαήλ τον πραγματικό λόγο που ήρθε στη Μάνη. Οι συγγενείς ενός ναύτη που έχασε τη ζωή του απ’ το κούρσεμα του Σπήλιου, ζητάνε εκδίκηση και η κατάσταση θα εκτραχυνθεί γι’ ακόμα μια φορά ανάμεσα στις δυο οικογένειες. Ο Αντρέι με τον Τζανή θα βρεθούν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ η Θεοφανώ θα έχει μια συζήτηση με τον Μάρκο που θα την σοκάρει.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου – Επεισόδιο 18: Ο Φρίξος αναγκάζεται ν’ αποκαλύψει στη Μορφούλα το σχέδιό του με τη Θεοφανώ, για να ξεσκεπάσουνε τον Βρώτσο. Ο Αντρέι υποπτεύεται ως δολοφόνο του βρέφους ένα πρόσωπο της οικογένειας Λάσκαρη. που θα σοκάρει τον Κανέλλο. Η συνάντηση των Λασκαραίων με τους Γερακάρηδες θα καταλήξει σε μια μάχη μ’ έναν μόνο νικητή. Μια ανίερη συμφωνία θ’ αποτρέψει τον καινούριο γδικιωμό, αλλά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.
Ο Βρώτσος ανακαλύπτει ποιοι του άφησαν το σημείωμα.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου – Επεισόδιο 19: Η Πολυξένη ξεσκεπάζει τη Θεοφανώ και τον Φρίξο στον Βρώτσο κι εκείνος αναλαμβάνει δράση. Η Δαμιανή συγκρούεται με τον Κανέλλο, μετά τις υποψίες του Αντρέι πως ο δολοφόνος του βρέφους είναι ο Τζανής. Ο Μιχαήλ θέλει να γίνει μέλος της Φιλικής Εταιρείας, αλλά ο Αντρέι έχει άλλη άποψη. Η ανίερη συμμαχία μεταξύ Σπήλιου, Μιχαήλ και Δραγουμάνου ξεκινάει, με τον Σπήλιο να δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Στα υπόγεια του πύργου, συνωμοσίες συνεχίζουν να εξυφαίνονται, καθώς ο πραγματικός δολοφόνος του βρέφους κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί σε όλους…