Τα όρια μεταξύ της απιστίας και του φλερτ μπορεί για κάποιους να είναι δυσδιάκριτα. Άλλοι ορίζουν τις πράξεις τους ως φλερτ, ενώ για άλλους, κάποιες πρακτικές είναι ξεκάθαρη απιστία.

Τώρα, όμως, ένας νέος όρος έχει έρθει για να ξεδιαλύνει κάπως το τοπίο. Το micro – cheating είναι εδώ, και ορίζει τα όσα δεν πρέπει να κάνουμε για να μην πληγώσουμε το έτερον ήμισυ.

Αλλά τι είναι το micro – cheating;

Η Melanie Schilling, ειδικός σε θέματα σχέσεων, όρισε το micro – cheating ως «μια σειρά από φαινομενικά μικρές ενέργειες, που δείχνουν ότι ένα άτομο είναι συναισθηματικά ή σωματικά επικεντρωμένο σε κάποιον εκτός της σχέσης του».

Το είδος των ενεργειών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μικρο – απιστία είναι να ρίχνετε μια κρυφή ματιά στις εφαρμογές γνωριμιών για να δείτε τι άλλο υπάρχει εκεί έξω, να στέλνετε μηνύματα σε έναν γνωστό σας και να τον φλερτάρετε, χωρίς να το γνωρίζει ο σύντροφός σας ή να μην είστε απόλυτα ειλικρινείς για την κατάσταση της σχέσης σας στους άλλους.

Θα μπορούσατε λοιπόν να είστε ένοχοι για micro – cheating;

Η Shilling εξηγεί: «Μπορεί να εμπλέκεστε σε μικρο – απιστία, αν συνδεθείτε κρυφά με έναν άλλο άντρα/γυναίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αν μοιράζεστε αστεία μεταξύ σας. Επιπλέον, το κάνετε αν υποβαθμίζετε τη σοβαρότητα της σχέσης σας σε κάποιον άλλο ή αν κρύβετε το όνομα ενός προσώπου, όταν στέλνει μήνυμα στο τηλέφωνό σας.

«Όλα αυτά είναι σημάδια ότι “μικρο – απατάτε” και το κρατάτε κρυφό από τον σύντροφό σας. Αν αισθάνεστε ότι έχετε κάτι να κρύψετε, αναρωτηθείτε γιατί. Η μυστικότητα είναι το προδοτικό σημάδι. Το micro – cheating είναι μια διακριτική προδοσία και χρειάζεται μυστικότητα για να τροφοδοτεί τη φωτιά της».

Αν όλα αυτά σας ακούγονται αρκετά ακίνδυνα, τότε προσέξτε, καθώς ένας άλλος ειδικός πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να «δοκιμάσουν τα όρια». Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Susan Winter δήλωσε, σύμφωνα με το ladbible.com: «Αν και το micro – cheating μπορεί να μην είναι σωματική απιστία, σίγουρα δοκιμάζει τα όρια της συναισθηματικής απάτης. Το φλερτ είναι φλερτ. Και το φλερτ είναι η πράξη της αναζωπύρωσης μιας σπίθας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε φλόγα».

Αν και σε πολλούς αρέσει να φλερτάρουν, η Shilling τονίζει ότι η πρόθεση πίσω από αυτό είναι σημαντική. Και προειδοποιεί ότι αν επιτρέπετε στο άλλο σας μισό να ξεφεύγει με μικρο-απάτες, μπορεί να υπονομεύσετε τη θέση σας στη σχέση και να δώσετε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να «έχει και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο».

Η ίδια προσθέτει: «Με το να το επιτρέπετε αυτό, ουσιαστικά λέτε “είναι εντάξει να φλερτάρεις μαζί του/της, είμαι ευτυχής να πάρω τη δεύτερη θέση και δεν έχω πραγματικά σημασία». Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να διαβρώσει την αυτοεκτίμησή σας και να σας προετοιμάσει να είστε το “θύμα” στη σχέση σας».