Η Nicole Shanahan είναι η γυναίκα που απασχόλησε τη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, ως δήθεν φλερτ του Έλον Μασκ. Η φημολογούμενη περιπέτεια των δυο τους φέρεται να κλόνισε τη φιλία του Μασκ και του συνιδρυτή της Google, Sergey Brin, κάτι που ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο διέψευσε κατηγορηματικά μέσω Twitter.

Η «πέτρα του σκανδάλου» μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια στο San Francisco Bay Area πριν γίνει δικηγόρος και γνωρίσει μερικούς από τους πλουσιότερους άνδρες του κόσμου. Η 37χρονη Νικόλ Σάναχαν λέγεται ότι είχε μια σύντομη σχέση με τον Μασκ στην Art Basel, μια πολυήμερη εκδήλωση τέχνης στο Μαϊάμι, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, γεγονός που οδήγησε τον σύζυγό της, συνιδρυτή της Google, να υποβάλει αίτηση διαζυγίου τον Ιανουάριο.

Ο Μπριν, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 95 δισ. δολάρια, επικαλέστηκε «αγεφύρωτες διαφορές» ως αιτία του διαζυγίου του με τη Shanahan αλλά η Wall Street Journal ανέφερε σε δημοσίευμά της την Κυριακή ότι ήταν η… περιπέτεια του Μασκ με τη Nicole ήταν αυτή που «έβαλε τη σφραγίδα» στο τέλος του γάμου του ζευγαριού.

Ο Έλον Μασκ και η Νικόλ Σάναχαν βρίσκονταν στο Μαϊάμι για το φεστιβάλ, όταν η 37χρονη και ο Μπριν είχαν ήδη προβλήματα στο γάμο τους εξαιτίας, όπως αναφέρει η Daily Mail, του άγχους που τους δημιούργησε ο κορονοϊός και το μεγάλωμα της 4χρονης κόρης τους.

Την ίδια ώρα, ο Μασκ είχε μόλις χωρίσει από την Καναδή τραγουδίστρια Grimes.

Ο Έλον Μασκ και η Grimes

Περίπου ένα μήνα αργότερα, ο Brin κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και φέρεται επίσης να έδωσε εντολή στους βοηθούς του να βγάλουν όλες τις επενδύσεις του από τις -πολλές- εταιρείες του Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το βρετανικό δημοσίευμα, η Shanahan ζητάει 1 εκατομμύριο δολάρια από τον πρώην σύζυγό της – περισσότερα από αυτά που συμφώνησε στο προγαμιαίο συμβόλαιο και… έτη φωτός μακριά από αυτά που είχε ως παιδί, όταν ζούσε με κουπόνια φαγητού και προσπαθούσε να βοηθήσει οικονομικά τους δύο άνεργους γονείς της.

Από τότε, η 37χρονη έχει αναγνωριστεί για το έργο που έχει επιτελέσει στη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, συμβάλλοντας στη βελτίωση του περιβάλλοντος και συμμετέχοντας στην έρευνα για την αναπαραγωγική μακροζωία των γυναικών.

«Ο πατέρας μου διαγνώστηκε με διπολική σχιζοφρένεια και η μητέρα μου πάλευε να τα βγάλει πέρα ως μετανάστρια»

Σε μία συνέντευξή της στο Modern Luxury Magazine, η Shanahan είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σαν παιδί και πώς αυτές την οδήγησαν στο να είναι σήμερα μια επιτυχημένη επιχειρηματίας.

«Όταν ήμουν παιδί, έπρεπε πραγματικά να ανακαλύψω πώς δουλεύει ο κόσμος, από μόνη μου» λέει και εξηγεί ότι ο πατέρας της διαγνώστηκε με διπολική σχιζοφρένεια όταν εκείνη ήταν μικρή και η μητέρα της, ήταν μετανάστρια από την Κίνα, που πάλευε να τα βγάλει πέρα στην Αμερική.

«Ο πατέρας μου διαγνώστηκε με διπολική σχιζοφρένεια όταν ήμουν 9 ετών και η μητέρα μου με καταγωγή από την Κίνα, ήταν στις ΗΠΑ μόλις για δύο χρόνια όταν γεννήθηκα. Είχα δύο άνεργους γονείς για το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, οπότε όχι μόνο δεν υπήρχαν χρήματα, αλλά σχεδόν καμία γονική καθοδήγηση και όπως μπορείτε να φανταστείτε με έναν ψυχικά άρρωστο πατέρα η κατάσταση ήταν χαώδης και τρομακτική» περιέγραφε η 37χρονη.

Οι σπουδές της Shanahan και η «κληρονομιά ιδεών»

Έτσι, όπως λέει, έμαθε να τα βγάζει πέρα μόνη της, πιάνοντας δουλειά ως σερβιτόρα όταν ήταν 12 ετών και χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο για να κάνει αιτήσεις για κολέγιο και διάφορες δουλειές.

Το 2003 άρχισε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο Puget Sound, από όπου πήρε πτυχίο Bachelor of Arts στα οικονομικά, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn. Στη συνέχεια, συνέχισε να σπουδάζει για το εμπόριο πνευματικής ιδιοκτησίας και το κινεζικό δίκαιο στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης το 2013, προτού ξεκινήσει τη νομική στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα. Όταν ήταν μόλις 20 χρονών, αναφέρει το Modern Luxury, βρήκε δουλειά στην RPX Corporation ως ειδικός σε θέματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αλλά παραιτήθηκε μετά από μόλις 10 μήνες, αφού δέχτηκε σεξουαλική επίθεση. Η Shanahan έχει πει ότι στη συνέχεια εμφάνισε σοβαρή κατάθλιψη, εγκατέλειψε εντελώς τη νομική και μετακόμισε για λίγο καιρό στη θεία της.

Αλλά μετά από λίγο, κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της – και μάλιστα ίδρυσε τη δική της εταιρεία διαχείρισης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με τεχνητή νοημοσύνη, την ClearAccessIP, την οποία πούλησε πέρυσι.  Έκτοτε αφιερώνει τον χρόνο της στην Bia-Echo, μια επενδυτική εταιρεία που ίδρυσε και η οποία διοχετεύει χρήματα σε οργανώσεις που υποστηρίζουν την αναπαραγωγική μακροζωία και ισότητα, τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης και τη διατήρηση ενός υγιούς και βιώσιμου πλανήτη, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Επιπλέον, η Shanahan έχει εργαστεί ως ακαδημαϊκός συνεργάτης του Code X, του Κέντρου Νομικής Πληροφορικής του Στάνφορντ – ενός κοινού κέντρου μεταξύ της Νομικής Σχολής του Στάνφορντ και της Επιστήμης των Υπολογιστών – όπου ξεκίνησε το έργο Smart Prosecution, μια διεπιστημονική προσπάθεια εφαρμογής της επιστήμης των δεδομένων στη διαδικασία δίωξης με συνεργασίες μεταξύ εισαγγελέων και κοινοτικών οργανώσεων.

Στόχος της, λέει, είναι να δημιουργήσει μια «κληρονομιά ιδεών». «Θέλω να αφήσω πίσω μου μια κληρονομιά ιδεών. Θέλω να αφορά sτην εξέλιξη της ανθρώπινης εμπειρίας σε αυτόν τον πλανήτη. Nα είναι μια κληρονομιά δύναμης, αγάπης και συμπόνιας. Θέλω να είναι η σκληρή δουλειά, το να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του και η προσωπική ανάπτυξη» εξηγεί.

Ο γάμος με τον συνιδρυτή της Google, το διαζύγιο και η περιπέτεια με τον Έλον Μασκ

Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Nicole Shanahan είχε παντρευτεί με έναν οικονομολόγο πριν παντρευτεί με τον Sergey Brin, τον όγδοο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σε ένα θέρετρο για γιόγκα το 2015. Στη συνέχεια παντρεύτηκαν σε μια χαμηλών τόνων τελετή στις 7 Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με τους Economic Times και αργότερα καλωσόρισαν στον κόσμο την κόρη τους μετά από χρόνια προβλημάτων γονιμότητας, για τα οποία η Σάναχαν έχει μιλήσει δημοσίως.

Η Νικόλ Σάναχαν και ο Σέργκεϊ Μπριν

«Όπως πολλές γυναίκες που δεν νιώθουν έτοιμες να κάνουν οικογένεια γύρω στα 30 τους, αποφάσισα, ή έτσι νόμιζα τότε, να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να καταψύξω έμβρυα» δήλωνε στο Page Six το 2019.  «Ωστόσο, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για την παραγωγή εμβρύων και δεκάδες επισκέψεις σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης, έμαθα ότι υπήρχαν προβλήματα που δεν είχα φανταστεί ποτέ».

Τον Ιανουάριο, ο Brin κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από την επί τέσσερα χρόνια σύζυγό του, αφού φέρεται να έμαθε για την περιπέτειά της με τον Musk. Επικαλέστηκε «αγεφύρωτες διαφορές» στα χαρτιά του διαζυγίου, αλλά ζήτησε να σφραγιστεί η δικογραφία για να προστατεύσει τη μικρή του κόρη.  Ο ιδρυτής της Google ζητά να μοιραστεί την επιμέλεια του παιδιού ενώ γενικά το ζευγάρι προσπαθεί να κρατήσει τους όρους του διαζυγίου μυστικό από φόβο ότι η κόρη τους μπορεί να αντιμετωπίσει κίνδυνο παρενόχλησης ή απαγωγής.

Η σύντομη περιπέτεια του Έλον Μασκ και της Shanahan λέγεται ότι ταρακούνησε τα θεμέλια της πολυετούς φιλίας των δύο ανδρών. Οι δύο μεγιστάνες της τεχνολογίας εθεάθησαν αρκετές φορές μαζί στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ το 2008, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, ο Σέργκεϊ Μπριν έδωσε στον Έλον Μασκ 500.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση στην Tesla.  Ο Elon έχει επίσης μιλήσει για τις φορές που… διανυκτέρευσε στα σπίτια του Sergey.

Σε ένα πάρτι αφότου ο Brin είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, ο Μασκ λέγεται ότι τον ικέτευσε για συγχώρεση. Δημόσια, δέχτηκε τη συγγνώμη του, αλλά οι δύο τους -που κάποτε ήταν στενοί φίλοι- δεν έχουν πλέον συχνές επαφές, λένε πηγές της Journal.

Ο Μπριν φέρεται τώρα να έχει δώσει εντολή στους βοηθούς του να πουλήσουν τις μετοχές του στις πολλές επιχειρήσεις του Μασκ.

Η διάψευση του Έλον Μασκ: «Έχω αιώνες να κάνω σεξ»!

Ο Έλον Μασκ διέψευσε τους ισχυρισμούς για οποιαδήποτε σχέση με τη Nicole Shanahan. Σχολιάζοντας στο Twitter ένα άρθρο για τη διάλυση της φιλίας του με τον Σέργκεϊ Μπριν, εξαιτίας της σχέσης με την πρώην σύζυγό του, ο Έλον Μασκ έγραψε: «αυτά είναι ένα κάρο βλακείες. Ο Σέργκεϊ κι εγώ είμαστε φίλοι και ήμασταν σε ένα πάρτι μαζί χθες βράδυ. Τη Νικόλ την έχω δει δύο φορές σε τρία χρόνια και τις δύο με άλλους άνθρωπους παρόντες. Δεν υπήρξε τίποτα ρομαντικό».

Μάλιστα, στη συνέχεια θέλησε να δώσει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, γράφοντας χαρακτηριστικά «δεν έχω κάνει σεξ εδώ και χρόνια»!