Στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένος ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος ο οποίος αυτή την περίοδο είναι διαμεσολαβητής. «Είναι ένας θεσμός που έχει έρθει στην Ελλάδα επίσημα, με νόμο. Ανήκω στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν είμαι υπάλληλος. Κάνω την άσκησή μου στη δικηγορία», είπε αρχικά ο Σπύρος Χαριτάτος.
Ο δημοσιογράφος τόνισε πως αν δεν ασχολούνταν με τη δημοσιογραφία, θα δούλευε στη νύχτα. «Έχω καθαρίσει σπίτι, έχω δουλέψει στην οικοδομή, ζούσα από αυτά. Τα έκανα για να σπουδάσω στην αρχή δημοσιογραφία μετά χρειάστηκε να μείνω άνεργος ήταν ένα προσωπικό στοίχημα να επιστρέψω κάτω από άλλες συνθήκες στη δημοσιογραφία έπρεπε να να βρω να κάνω κάτι άλλο. Είχα απορροφηθεί τόσο από τη μουσική πιθανόν θα ΄μουν στη νύχτα, ήμουν ραδιοφωνικός παραγωγός. Θα είχα ένα μαγαζί δικό μου, θα ακολουθούσα τις διαδρομές της μουσικής.
Αυτό που δεν μου άρεσε στη νύχτα είναι ο φόβος να παρασυρθείς και να καταστρέψεις έναν άνθρωπο πέραν του εαυτού σου γιατί τον εαυτό σου έτσι κι αλλιώς τον καταστρέφεις με επί χρόνια εργασία στη νύχτα. Ζούσα έντονα τη νύχτα και άρχισα να καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο να παρασυρθείς, έχασα φίλους μου από ναρκωτικά, από εγκληματικές ενέργειες, όχι ότι ήμασταν κάποιοι απλά επειδή υπήρχαμε» εξομολογήθηκε ο Σπύρος Χαριτάτος.
«Δεν χωράω στην τηλεόραση»
Αυτήν την περίοδο, ο Σπύρος Χαριτάτος δεν βρίσκεται στην τηλεόραση και νιώθει πως δεν υπάρχει χώρος για εκείνον τηλεοπτικά. «Δεν χωράω στην τηλεόραση, έρχονται νέα πρόσωπα, υπέροχοι άνθρωποι, παιδιά που τους έρχονται ευκαιρίες, συνάδελφοι που ήταν για χρόνια πίσω. Δεν επιδίωξα να μπω μέσα. Μου έγιναν προτάσεις αλλά προτάσεις που δεν με ενδιέφεραν, εμένα με ενδιέφερε κάτι που να νιώθω χρήσιμος.
Στα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, ο Σπύρος Χαριτάτος ήρθε αντιμέτωπος και με άσχημες συνεργασίες. «Έχω συνεργαστεί με άνθρωπο που με έχει διασύρει που έχει συντονίσει ομάδα ανθρώπων που με έχει διασύρει. Μου ζήτησε να συνεργαστούμε επειδή ήταν σε ανάγκη. Δεν ήξερε ότι το ήξερα, αλλά με ξαναδιέσυρε μετά» εξομολογήθηκε.
«Έχουμε τρεις θανάτους, μάλλον δεν αφορά λοιπόν ένα περιστατικό, αλλά μια συμπεριφορά που επαναλαμβανόταν»
Σε ότι αφορά την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, ο δημοσιογράφος σχολίασε: «με απόλυτη ειλικρίνεια με κάνει να νιώθω ανήσυχος για ό,τι ζούμε. Δεν είναι μόνο αυτά τα δύο άτομα στην υπόθεση της Πάτρας, έτσι θα πάει η υπόθεση. Είναι απλή νομική λογική. Εφόσον δεν έπεισε η κατηγορουμένη και κρίθηκε προσωρινά ως κρατούμενη για συγκεκριμένους λόγους. Έχουμε τρεις θανάτους, μάλλον δεν αφορά λοιπόν ένα περιστατικό, αλλά μια συμπεριφορά που επαναλαμβανόταν, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε τώρα, έτσι. Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο το σέβομαι και το προσκυνώ. Κάνουμε όμως τις σκέψεις μας».