Ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ δεν σταματά να προκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν μετά την απόφαση του τελευταίου να εισβάλει στην Ουκρανία και να διεξάγει πόλεμο. Ο Μασκ έχει κυρήξει ανένδοτο στον Πούτιν και σχεδόν καθημερινά ανεβάζει tweets με τα οποία προκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο σε μονομαχία.

Ο Έλον Μασκ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του εαυτού του να παλεύει σούμο στην τελευταία του πρόκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της SpaceX, μοιράστηκε την εικόνα κάτω από μια προηγούμενη ανάρτηση στην οποία προκαλούσε επίσημα τον εμπόλεμο ηγέτη, 69 ετών, σε «μονομαχία» για να αποφασιστεί η τύχη της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εισέβαλε στον ανατολικοευρωπαϊκό γείτονά της στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά η εκστρατεία έχει βαλτώσει με τις δυνάμεις του Πούτιν να μην καταφέρνουν να κάνουν καμία σημαντική επέλαση – ενώ χιλιάδες στρατιώτες και άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη διαδικασία.

«Προκαλώ τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε μονομαχία… το διακύβευμα είναι η Ουκρανία»

Σε μια προσφορά για τον τερματισμό των φρικαλεοτήτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Μασκ έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα: «Με το παρόν προκαλώ τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε μονομαχία… το διακύβευμα είναι η Ουκρανία».

Το αφεντικό της εταιρείας κρυπτογράφησης Binance, Changpeng Zhao, σχολίασε: «Αδελφέ, εύχομαι φυσικά να κερδίσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι… Δεν έχω δει τα βίντεο με το kong fu σου». Ο Μασκ απάντησε στην απάντηση τη Δευτέρα με μια εικόνα του εαυτού του να παλεύει με έναν παλαιστή σούμο. Δεν είναι σαφές πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία, αλλά ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι κέρδισε τον αγώνα.

Πρόσθεσε: «Κατάφερε να τον ρίξει, αλλά μου κόστισε το σπάσιμο του δίσκου μου c5-c6 & 8 χρόνια μέγα πόνο στην πλάτη! Τελικά διορθώθηκε με σύντηξη δίσκου c5-c6».

Αφού προκάλεσε για πρώτη φορά τον Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ ολοκλήρωσε την προσφορά του με μια ευθεία αναφορά στο Κρεμλίνο. Συμφωνείτε σε αυτόν τον αγώνα; έγραψε, κάνοντας tag τον επίσημο λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Twitter.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει μαύρη ζώνη τζούντο και μάλιστα είναι συν-συγγραφέας ενός βιβλίου για το άθλημα, με τίτλο «Τζούντο: Ιστορία, Θεωρία, Πρακτική. Ο Πούτιν έγινε επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο το 2008, αλλά έχει ανασταλεί από το ρόλο αυτό λόγω της εισβολής του στην Ουκρανία.

Καταιγισμός από περιπαικτικά tweets

Η παράξενη πρόκληση του Μασκ ήταν μέρος ενός καταιγισμού tweets που έστειλε μέσα σε τρεις ώρες στις 14 Μαρτίου.

Σε ένα tweet, ανέβασε ένα meme ενός χαρακτήρα από τη σειρά Narcos του Netflix που κάθεται σε μια κούνια στη βεράντα και γράφει: «Το Netflix περιμένει να τελειώσει ο πόλεμος για να γυρίσει μια ταινία για έναν μαύρο Ουκρανό που ερωτεύεται έναν τρανσέξουαλ Ρώσο στρατιώτη».

Ο Μασκ έχει προσπαθήσει να γίνει αγκάθι στο πλευρό του Πούτιν μετά την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία, παρέχοντας ακόμη και υπηρεσίες διαδικτύου στην εμπόλεμη χώρα μέσω της δορυφορικής του υπηρεσίας Starlink, κατόπιν αιτήματος Ουκρανών αξιωματούχων.