Με όλες τις παραδοσιακές τιμές υποδέχθηκαν τον πρίγκιπα Χάρι στη στρατιωτική βάση Linton στη Νέα Ζηλανδία. Ομάδα τριάντα στρατιωτών τον καλωσόρισαν χορεύοντας «χάκα», παραδοσιακό πολεμικό χορό των Μαορί.

Ο πρίγκιπας Χάρι που έχει και τη φήμη του party animal δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του και χωρίς να σκεφτεί πρωτόκολλα ή «πρέπει», μπήκε κι εκείνος ανάμεσα στους στρατιώτες- χορευτές και επιχείρησε να χορέψει μαζί τους.

Κατακόκκινος και ξέπνοος ο πρίγκιπας ολοκλήρωσε το χορό με ένα πλατύ χαμόγελο.

Νωρίτερα ο πέμπτος στη διαδοχή του θρόνου συμμετείχε στη διαδικασία προετοιμασίας ενός παραδοσιακού γεύματος «χάνγκι», το οποίο γίνεται μέσα στο χώμα.

Η επίσκεψη του Χάρι περιλάμβανε και μια συγκινητική συνάντηση από τα παλιά: ο πρίγκιπας ξαναείδε, ύστερα από πολλά χρόνια, μια δασκάλα του από το σχολείο Ludgrove, η οποία διδάσκει τώρα στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

«Με κοίταξε σοκαρισμένος και είπε ‘Γεια σου Βίκυ, χαίρομαι που σε βλέπω’. Με φίλησε και μιλήσαμε λίγο, του έδωσα φωτογραφίες του από τα σχολικά του χρόνια. Ήταν ένα αξιαγάπητο, φιλικό, καλό παιδί. Έχει ακόμα το ίδιο χαμόγελο», είπε η δασκάλα Vicky McBratney.

Δείτε τις φωτογραφίες