Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ήταν καλεσμένη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (30/12) στην εκπομπή «Ανοιχτά» με την Αννίτα Πάνια και έκανε τη δική της αναδρομή, από την μικρή της ηλικία στο Κιλκίς μέχρι το ξεκίνημά της στην Αθήνα. Μίλησε για την προσωπική της ζωή, την πορεία της στην τηλεόραση αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έζησε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Αν και πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή και στα φώτα της δημοσιότητας, η προσωπική της ζωή έμεινε μακριά από αυτά.

«Δεν έδωσα τα παιδιά μου για εξώφυλλο ούτε άνοιξα το σπίτι μου να φωτογραφηθεί ούτε άφησα να εκτεθεί η προσωπική μου ζωή στα έντυπα» είπε αρχικά η παρουσιάστρια και συγγραφέας.

Όσο για το μυστικό του γάμου της με τον Γιάννη Ακκά που μετρά 31 χρόνια αυτό είναι η εκτίμηση και η ελευθερία.

«Αλλάζουν οι θέσεις, αλλάζουν οι άνθρωποι, το θέμα είναι να έχεις την υπομονή να ισορροπήσεις τις καινούριες συνθήκες».

«Υπάρχει ελευθερία και σεβασμός στην ανάγκη ελευθερίας του άλλου. Ποτέ δεν μου είπε ο Γιάννης “μην κάνεις κάτι”. Σε όλα ήταν σύμμαχός μου».

Μιλώντας για τα επαγγελματικά της θυμήθηκε πώς πέρασε από τη Νομική στον κόσμο της δημοσιογραφίας αλλά και τις πόρτες για την ψυχαγωγία που της άνοιξε η Ζήνα Κουτσελίνη.

«Αυτό το οφείλω στη Ζήνα Κουτσελίνη, Με είδε να παρουσιάζω τα βραβεία για τις “Γυναίκες της Χρονιάς” και μου είπε εσύ πρέπει να κάνεις ψυχαγωγία. Πήγα στο ραντεβού και ήταν ο Λάτσιος και η Ζήνα στο γραφείο και από όλα ξεχώρισα το “Έχεις γράμμα”».

Το «Έχεις γράμμα» μετονομάστηκε σε «Πάμε Πακέτο» και όταν έπεσε η αυλαία στην εκπομπή δεν έκρυψε ότι στενοχωρήθηκε πολύ.

«Με πόνεσε όταν σταμάτησε το “Πακέτο”. Με πόνεσε γιατί ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Το γκραν φινάλε έγινε γιατί η νέα διοίκηση αποφάσισε ότι δεν θέλει να κρατήσει το “Πάμε Πακέτο”».

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στα σημερινά τηλεοπτικά δρώμενα.

«Ο κόσμος δεν βλέπει πια πολύ τηλεόραση. Η γενιά που έρχεται δεν ενδιαφέρεται για την τηλεόραση. Ούτε γι΄αστείο δεν βλέπω ριάλιτι. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω κλειδαρότρυπα…» είπε.

Όσο για τη συμμετοχή της στο J2US με ταίρι της τον Κώστα Καραφώτη ανέφερε: «Στο J2US δεν ήταν ριάλιτι, Ήταν ένα μουσικό παιχνίδι. Με πήρε ο Νίκος Κοκλώνης και είχαμε πει ότι θα κάνουμε και το “Έχεις γράμμα” και ήθελα να τον στηρίξω. Έκανα τηλεόραση με χαρά, το είχα ανάγκη».

Στην εκπομπή παρενέβη και ο Κώστας Καραφώτης και αναφέρθηκε στην κοινή τους παρουσία στο τηλεοπτικό σόου τραγουδιού.

Από τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε ήταν όπως εξομολογήθηκε όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ατύχημα του γιου της. Συνέβη όταν συμμαθητής του του είχε πετάξει έναν χάρακα στο μάτι.

«Ταλαιπωρήθηκε το παιδί. Δεν πίστεψα ποτέ αυτά που μου λέγανε οι γιατροί ότι θα βλέπει 2/10, εγώ του είπα ότι θα βλέπει κανονικά. Αυτή είναι η υπέρβαση, το κβαντικό άλμα που λέμε στην αυτογνωσία. Ο Χρήστος βλέπει πλέον 9/10. Ο άνθρωπος έχει τεράστια δύναμη μέσα του».

Η επόμενη δύσκολη ανάμνηση και αναβίωση ήταν η εξομολόγησή της για το εργασιακό μπούλινγκ που βίωσε από ανώτερό της στο κανάλι που εργαζόταν παλαιότερα.

«Είχα πάρα πολλές κόντρες στη δουλειά. Υπήρχαν άνθρωποι που μίλησαν προσβλητικά για μένα δημόσια μέσα από το κανάλι μου. Υπέστη εργασιακό μπούλινγκ από ανώτερο. Μου καταλόγισε ότι άφησα τα παιδιά μου κι ήρθα στην Αθήνα, για την ηλικία μου. Μίλησα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και είπα “συγκρατήστε τον είναι ντροπή αυτό που κάνει για το ίδιο το κανάλι”».

«Υπάρχει τοξικότητα, ανταγωνισμός. Αναγκαστικά όταν από αυτό εξαρτάται η βιωσιμότητα της εκπομπής με ενδιέφεραν τα νούμερα».

Ιδιαίτερα τα όσα είπε και για το όνειρο που είχε δει σε ηλικία 14 ετών στο οποίο είχε οραματιστεί όλη της τη ζωή.

«Είδα στον ύπνο μου όλη τη ζωή μου, είχα δει τον τον άνδρα μου, ότι είχα δύο αγοράκια, το σπίτι έτσι όπως είναι ακριβώς» είπε κι έκλεισε με μία αναφορά στον χαμό του πατέρα της που την κλόνισε σε μεγάλο βαθμό.

«Ήταν μαύρη περίοδος στη ζωή μου. Ακόμα και οι πυτζάμες που φορούσα ήταν μαύρες. Μου ήταν αδύνατο να σκεφτώ φωτεινά. Του είχα αδυναμία, ήταν καλοσυνάτος, καινοτόμος. Όταν έφυγε ο πατέρας μου φτώχυνε η ανθρωπότητα».