Τους σεφ που, όπως τόνισε, νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα αλλά δεν ξέρουν την… τύφλα τους έβαλε στο στόχαστρό του ο Έκτορας Μποτρίνι μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram. Ο σεφ μέσω της ανάρτησής του υπογράμμισε πως η εικόνα δεν τρώγεται και πως οι μάγειρες πρέπει να είναι στις κουζίνες τους και όχι στο Instagram.
«Στην εποχή του πατέρα μου ο μάγειρας επικεντρωνόταν στην κουζίνα του. Τον ενδιέφεραν οι φωτιές του, οι κατσαρόλες του, τα τηγάνια του, κι αν διέθετε, το περιβόλι με τα λαχανικά του. Σήμερα έχει γεμίσει ο κόσμος σεφ και ειδικούς, που τα ξέρουν όλα κι ας μην ξέρουν την τύφλα τους. Οι μάγειρες κάνουν τους σομελιέ και δεν καταλαβαίνουν πως το κρασί που πίνουν κλωτσάει με το φαΐ τους. Ξέρουν κι από διακόσμηση, έχουν άποψη για το σέρβις, νομίζουν πως μπορούν να διαχειριστούν τη σάλα τους… Την τύφλα τους ξέρουν» ανέφερε αρχικά ο Έκτορας Μποτρίνι.
Στην συνέχεια του κειμένου του, ο Έκτορας Μποτρίνι έγραψε: «Το βλέπεις από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν αλλοπρόσαλλα και κακοφτιαγμένα πιάτα. Αναλωνόμαστε όλοι και στο τέλος χάνουμε την ουσία, που είναι το ίδιο μας το φαγητό, αυτό που βγαίνει στο πιάτο και πρέπει να είναι νόστιμο, να θέλει κάτι να πει. Δεν φτάνει να είναι απλά εμφανίσιμο, φωτογραφίσιμο, ινσταγκραμικό. Σκέφτηκε ποτέ κανείς ότι ανάγοντας το φαγητό του σε φωτογραφικό στιγμιότυπο ακυρώνει την αξία της γεύσης του; Μάγκες, η εικόνα δεν τρώγεται, πάρτε το χαμπάρι!…οι μάγειρες στις κουζίνες».