Αντιδράσεις προκάλεσε το ζεϊμπέκικο που χόρεψε την περασμένη εβδομάδα στον αέρα της εκπομπής που παρουσιάζει η Ανθή Βούλγαρη την ώρα που, μαζί με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, προλόγιζαν ένα θέμα για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και τους θανάτους.
Η δημοσιογράφος ζήτησε να παίξει ένα ζεϊμπέκικο για να χορέψει, όπως και έκανε.
Η Αθηναΐς Νέγκα, με ανάρτησή της σχολίασε το περιστατικό με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο γράφοντας σε stories στο Instagram, όπου ανέβασε το περιστατικό. «Πρώτη εκπομπή σε τηλεθέαση, ποιος ο λόγος για τέτοια απρέπεια; Δεν της είπε κανείς “σταμάτα, λέμε για κρούσματα”. Γιατί;» έγραψε η ραδιοφωνική παραγωγός.
Το πρωί της Πέμπτης, λοιπόν, η Ανθή Βούλγαρη ζήτησε συγγνώμη μέσω της εκπομπής αν προσέβαλε κάποιον με αυτό που έγινε: «Είμαι ένας άνθρωπος που τις στεναχώριες μου τις περνώ έτσι, με χορό, με τραγούδι. Είναι η κάθαρσή μου, ακόμα και την περιπέτεια της υγείας μου που πήγα και ήρθα στον θάνατο – γιατί έτσι είναι – έτσι τις πέρασα. Έχουμε αποφασίσει με τον Ιορδάνη να σας περνάμε την ενημέρωση λίγο πιο χαλαρά, πιο ανθρώπινα. Αν αυτό ενόχλησε κάποιους και πάρθηκε ως ασέβεια, ειλικρινά ζητώ συγγνώμη. Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα και ήθελα απλά να εξηγηθούμε. Άνθρωποι είμαστε και ζητάμε συγγνώμη αν κάναμε λάθος» είπε η παρουσιάστρια.
Στο μεταξύ, η Αθηναϊς Νέγκα προχώρησε σε νέα ανάρτηση γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα ιδιαίτερα συμπαθές λαϊκό κορίτσι και πάλι, με την καλή έννοια. Δεν είναι κακό να είσαι λαϊκός εξάλλου. Και όσο και να φαίνεται σε μερικούς από εμάς εξωτικό, το πώς ρίχνει και μια γυροβολιά λαϊκά στα καλά καθούμενα ακόμα και την ώρα που ανακοινώνονται κρούσματα και νεκροί, σε κάποιους αυτά αρέσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η τηλεοπτική παρέα μερακλώνει ξημερώματα δίπλα σε σοβαρή επικαιρότητα.
Πρόκειται λοιπόν για έναν συγκεκριμένο κώδικα, μια γλώσσα όμως που για αρκετούς τηλεθεατές είναι αποκρουστική. Δεν είμαστε τίποτα σνομπ αριστοκράτες, όμως όλοι εμείς και δεν είναι όλα θέμα γούστου. Την ώρα που κάθε Έλληνας έχει συγγενείς ή φίλους που έφυγαν από κορονοϊό και που σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι θύματα της άρνησης αλλά ασθενής που δεν πρόλαβαν τα εμβόλια ή τους πρόδωσε η κράση τους. Θα ήταν πιο ανθρώπινο και πιο ευγενικό να μπει ένα φρένο στους χορούς όταν μιλάμε για κρούσματα από σεβασμό στους νεκρούς και τις οικογένειές τους αλλά και στους ασθενείς που παλεύουν να πάρουν ανάσα στις ΜΕΘ».