Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης με τις στιλιστικές του επιλογές.

Η εφημερίδα Telegraph έκανε ένα αφιέρωνα στους πιο κακοντυμένους της πολιτικής με τον Γιάννη Βαρουφάκη να φιγουράρει στην πρώτη θέση
.

Αίσθηση είχε προκαλέσει και η εμφάνιση του Γιάννη Βαρουφάκη κατά τη συνάντηση με το βρετανό ομόλογό του, Τζόρτζ Όσμπορν, που σχολιάστηκε και από τον Guardian.

Στο άρθρο με τίτλο «Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης πηγαίνει casual στον αριθμό 10 (σσ. της Ντάουνιγκ Στριτ)», η δημοσιογράφος σημειώνει πως στη συνάντηση γίναμε μάρτυρες μιας «στιγμής μόδας».

Ο Όσμπορν έδωσε το χέρι του σε έναν άντρα που φορούσε «ένα έντονο μπλε πουκάμισο και ένα παλτό εμπόρου ναρκωτικών του Madchester (σσ. βρετανική μουσική σκηνή), των αρχών του ’90»!

Ο Γιάννης Βαρουφάκης όμως φαίνεται πως είχε συμβιβαστεί στο παρελθόν με το πιο επίσημο dress code.

Στη σελίδα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Λονδίνου στο Facebook δημοσιεύτηκε μία φωτογραφία του Γιάννη Βαρουφάκη o οποίος φοράει κοστούμι και παπιγιόν.

Η ανάρτηση συνοδεύτηκε μάλιστα από την εξής λεζάντα: «Μια υπενθύμιση για τις προφητικές μας επιλογές για τους προσκεκλημένους ομιλητές μας. Ο Έλληνας υπ. Οικονομικών και για την ώρα άντρας της Ευρώπης ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στα FPA Media Awards το 2011».