Είναι πιθανότατα η πιο ακριβοπληρωμένη backstage παρουσιάστρια, αφού δεν υπέστη μείωση μισθού, όταν η Ρούλα Κορομηλά πήρε το τιμόνι της παρουσίασης του «Greek Idol». Σας παρουσιάζουμε την πρώτη και αποκλειστική συνέντευξή της στο newsbeast.gr, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του talent show.

Μετά τα όσα «μαγειρεύτηκαν» γύρω από το όνομά της, εκείνη απλώς απαντούσε στις ερωτήσεις μας, μαγειρεύοντας χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό σε αντίθεση με το άτακτο ανακάτωμα της επαγγελματικής της ζωής, τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Η Άντα Λιβιτσάνου, ερωτηθείσα για τα όσα συνέβησαν στο «Greek Idol», απαντά αφοπλιστικά: «Η ζωή είναι αλλού!».

Πώς ήταν η σεζόν, που μόλις τελείωσε; Το σήριαλ «Ο κύριος και η κυρία Πελς», σταμάτησε νωρίτερα ενώ σου ανατέθηκε και ο ρόλος της παρουσιάστριας του «Greek Idol», κάτι που στην πορεία άλλαξε.

«Μια χαρά. Cool. Πολλή δουλειά, αρκετό τρέξιμο αλλά δόξα Τω Θεώ στην υγεία μου είμαι καλά. Στέκομαι στα πόδια μου, που είναι το πιο σημαντικό από όλα. Oπότε όλα ήρεμα κι ωραία. Νομίζω ότι στα πράγματα που έχουν ουσία, ήταν μια καλή χρονιά».

-Ουσίας δεν ήταν και τα προαναφερθέντα;

«Κοίτα, όσον αφορά στη σειρά, οι κριτικές ήταν και εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ καλές από τον κόσμο και η αλήθεια είναι πως πάρα πολλοί παραπονιούνται, επειδή τελείωσε κάπως άδοξα, εντός εισαγωγικών. Ουσιαστικά, δεν προλαβαίναμε να κάνουμε πολύ περισσότερα επεισόδια. Χάσαμε τρία. Δεν θα κάναμε παραπάνω από 15-16 επεισόδια, δηλαδή. Τελειώσαμε στα 13. Βέβαια, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η οικονομική κρίση και ίσως να ήταν κι αυτό που συνετέλεσε στο πρόωρο σταμάτημα του σήριαλ. Ήταν μια δύσκολη οικονομικώς χρονιά. Η σειρά δεν έφερε τα νούμερα που ήθελαν και στα οποία είχαν ποντάρει στο σταθμό.
Επειδή μας έβλεπε πολλή νεολαία και το 9 μ.μ. δεν τους βόλευε και τόσο πολύ, είναι και αυτό ένα θέμα. Ίσως να έπαιξε ρόλο, το ότι εκείνη την ώρα ήταν νωρίς. Δηλαδή, πάρα πολύς κόσμος μου έλεγε: «πηγαίνουμε και το κατεβάζουμε μετά από το Web TV του Ant1». Και, αν δεις το Web TV, έχει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Αυτό, αν θέλεις, δείχνει την πραγματική αξία ή τη θεαματικότητα της σειράς. Το web είναι ουσιαστικά μια ευκολία πια στον τηλεθεατή, γιατί έχει την ευκαιρία, αν το χάνει την ώρα που προβάλλεται, να το κατεβάσει μετά και να το δει με την ησυχία του. Μην ξεχνάς ότι εγώ τη «Λόλα» την έβλεπα μόνο στο Internet».

-Όσον αφορά στο «Greek Idol»;

«Τελείωσε το “Greek Idol” και τέλος. That’s it! Life continues».

-Life continues… με ποια μελλούμενα;

«Μετά το «Greek Idol» συνεχίζω την πορεία μου, κανονικά. Συνεχίζω τη δουλειά μου. Είμαι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Μου έχουν προσάψει και τον δεύτερο τίτλο. Εγώ τον τίτλο της τραγουδίστριας δεν μπορώ να τον αντιληφθώ μεμονωμένα, γιατί θεωρώ τον εαυτό μου performer. Συνεχίζω με το συγκρότημά μου, τους “Volt”. Μάλιστα στον τελικό του “Greek Idol” παρουσιάσαμε το τραγούδι μας “Όνειρό μου”, το οποίο νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό. Παρουσιάσαμε το πρώτο μας track εκεί σε αποκλειστικότητα και ευχόμαστε να πάει καλά, να το αγκαλιάσει ο κόσμος, να πάρει την αξία που του αρμόζει. Χαρήκαμε πάρα πολύ που τραγουδήσαμε στον τελικό. Τον Σεπτέμβριο πιστεύω θα έχουμε έτοιμα ακόμη τρία τραγούδια».

-Μίλησέ μου για το τραγούδι, το οποίο ερμήνευσες με το σύντροφό σου, Στέργο Βόλα.

«Το ντουέτο έχει να κάνει με όλα τα ζευγάρια που θέλουν να συναντηθούν και δεν τα καταφέρνουν, γιατί οι συνθήκες και οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν γίνει τόσο δύσκολοι που έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να μετράμε τα λεπτά και να οργανώνουμε τόσο πολύ το χρόνο μας, ώστε να έχουμε ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό μας, τον αγαπημένο μας ή τον άνθρωπο που ποθούμε. Προσπαθούμε να βρούμε χρόνο και δεν τα καταφέρνουμε. Γιατί πάντα γίνεται μια στραβή, ξέρεις… Σαν όλα να τρέχουνε και εσύ να θες να σταματήσεις το χρόνο για να απολαύσεις τη στιγμή!».

-Σα να σε φωτογραφίζει το τραγούδι. Τη χρονιά αυτή είχες πολύ τρέξιμο και συνέβησαν και στραβές. Στις οντισιόν, ξεκίνησες ως παρουσιάστρια…

«Στις οντισιόν είχα πολύ μικρό κομμάτι. Μέσα σε ένα επεισόδιο εγώ είχα μόλις 3 λεπτά συμμετοχής. Το show ήταν περισσότερο πάνω στην κριτική επιτροπή και στα παιδιά. Ακριβώς όπως και με την εκπομπή που παρουσίαζε η Βίκυ Καγιά, το «So you think you can dance», όπου και η Βίκυ φαινόταν ελάχιστα. Όλο το concept ήταν στηριγμένο στην κριτική επιτροπή. Τα talent show είναι στηριγμένα πάνω στα παιδιά και στις επιτροπές. Αυτά τα δύο κάνουν το παιχνίδι, κακά τα ψέματα. Έτσι είναι από το format, δηλαδή».

Και τι έχεις να πεις για όσα έλαβαν χώρα;

«Απλά ήταν άλλη μια εμπειρία. Αυτό. Πέρασα πολύ ωραία με τα παιδιά και that’s it. Δεν έχω να σου πω κάτι άλλο πραγματικά».

-Με άλλες προϋποθέσεις ξεκίνησε η τηλεοπτική σου χρονιά και αλλιώς τελείωσε.

«Με θέατρο ξεκίνησε η χρονιά, στον αγαπημένο μου χώρο, το θέατρο «Χώρα», μία τρομερή σκηνή. Έχω πάθος με το θέατρο αυτό. Είναι φετίχ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Πήγε πάρα πολύ καλά η παράσταση “Rent” και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουμε και δεύτερη χρονιά. Αλλά δεν το ξέρω 100% για να στο πω. Βρισκόμαστε υπό συζητήσεις και μάλλον θα συνεχίσουμε από Οκτώβριο, δυνατοί και ακμαίοι όπως είμαστε».


-Μέσα από το facebook και ευρύτερα, ο κόσμος τι σου λέει;

«Δεν είμαι άνθρωπος που ακούσει τις κολακείες. Όταν ακούω “είσαι θεά” γελάω. Αυτά, μου φαίνονται γελοία, παρωχημένα. Δεν έχω τέτοιες ανάγκες, σαν άνθρωπος. Δεν έχω ανάγκη τόνωσης ηθικού, δηλαδή. Δεν είμαι ανασφαλής. Ούτως ή άλλως η ζωή είναι αλλού. Δεν είναι εκεί. Αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας και στάσης ζωής. Είχα λάβει ένα σχόλιο στο facebook από κάποιον που ήταν σε δύσκολη φάση. Μου είχε γράψει: «ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ και μπαίνεις στο σπίτι μας και μας δίνεις ενέργεια και δύναμη να συνεχίσουμε». Αυτό δεν αλλάζει με όλα τα λεφτά του κόσμου, το να περνάς κάποια μηνύματα, να προβληματίζεις και να υποψιάζεις τους τηλεθεατές. Αυτή είναι η ουσία, η ανταπόκριση. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτής της δουλειάς. Kαι στο θέατρο συμβαίνει αυτό και είναι πάρα πολύ κολακευτικό. Στο λέω και ανατριχιάζω».

-Μετά το Greek Idol, τι έπεται;

«Κανονικά, θα έπρεπε να έπεται πάρτι, γιατί μπαίνει και για μένα το έρμο, το καλοκαίρι. Κουράστηκα τόσο αλλά δυστυχώς αύριο χειρουργείται ο Στέργος και πρέπει να είμαι δίπλα του. Τινάζομαι ήδη στον ύπνο μου από το άγχος γι’ αυτό αλλά ξέρω πως θα πάνε όλα καλά και θα αναρρώσει σύντομα».

-Είναι κάτι σοβαρό;

«Χτύπησε στο ποδόσφαιρο. Έχει πάθει ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη μηνίσκου, έσω πλαγίου… ».

-Ταχεία ανάρρωση, να ευχηθώ. Έχετε και την περιοδεία με το συγκρότημά σας, τους «Volt».

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ατυχήσει λίγο, γιατί όλο αυτό θα κρατήσει το Στέργο πίσω ένα μήνα. Βέβαια, έχουμε μαζί μας έναν πολύ καλό μας φίλο και συνεργάτη, το Βασίλη Αξιώτη, με τον οποίο ήμουνα μαζί και στην παράσταση, το “Rent” και με τον οποίο θα κάνουμε περιορισμένο αριθμό live στην Αθήνα. Δύο-τρία, δηλαδή. Τον Αύγουστο θα φύγουμε. Έχουμε οργανωμένο live από πέρσι για τις 27 Αυγούστου στην Πάρο. Μετά, θα πάμε σίγουρα στην Κύπρο. Συζητάμε και για κάποια άλλα μέρη εκτός Αθήνας και σίγουρα θα κάνουμε και κάποια live . Συζητάμε και για το χειμώνα διάφορα ωραία project. Χαλαρά. Θα τα δούμε και θα αποφασίσουμε. Η ζωή είναι ωραία».

-Του χρόνου, υπάρχει σα σκέψη η παρουσίαση εκπομπής;

«Δεν είχα ποτέ καμία καούρα να παρουσιάσω καμία εκπομπή. Δεν είναι καθόλου η δουλειά μου. Το Greek Idol είχε να κάνει με μουσική και όπως σου είπα και πριν η μουσική είναι κομμάτι μου. Οπότε, ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είχα να κάνω με νέους ανθρώπους, που τους ενδιαφέρει το τραγούδι και, στο ξεκίνημα της καριέρας τους, που είναι δύσκολη φάση, θα μπορούσα να είμαι εκεί να τους συμπαρασταθώ, γιατί το έχω περάσει κι εγώ η ίδια. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν θα το ξανάκανα, να αναλάβω παρουσίαση, δηλαδή. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Γιατί, αύριο-μεθαύριο, μπορεί να μου προτείνουν ένα project απίστευτο και να γουστάρω τρελά και να το κάνω. Έτσι, είμαι… κάνω ό,τι θέλει η καρδιά μου και ό,τι νοιώθω».

-Θα παίξεις σε κάποιο σίριαλ;

«Η αλήθεια είναι πως πολύ καιρό τώρα ήθελα μια χρονιά να μείνω εκτός. Όχι γιατί δε θέλω να κάνω τηλεόραση. Είναι σαν προσωπική ανάγκη, επειδή τα τελευταία χρόνια δουλεύω πάρα πολύ, πάνω από 15-16 ώρες την ημέρα. Θέλω μία χρονιά να καθίσω, να το ευχαριστηθώ και να ζήσω. Γιατί συνήθως δε ζούμε. Βέβαια είναι μια καλή στιγμή και με την οικονομική κρίση που υπάρχει. Έχω καταφέρει να κάνω το κομπόδεμά μου και να μπορώ να κάτσω και να το ευχαριστηθώ κιόλας. Μπορεί να ακούγεται προκλητικό αλλά είναι κάτι το οποίο με πολύ κόπο και ιδρώτα έχω καταφέρει. Οπότε φέτος δεν θα κάνω τηλεόραση, εκτός απροόπτου βέβαια, γιατί μπορεί να μου γίνει μία πρόταση, η οποία να αξίζει τον κόπο. Τότε, ναι, θυσιάζω την ξεκούρασή μου και την ηρεμία μου, γιατί θα γουστάρω πάρα πολύ να το κάνω, αν είναι κάτι που μπορεί να με “φτιάξει”. Γενικώς, εγώ έτσι κινούμαι στις δουλειές μου. Για όποια δουλειά επιλέγω, το πρώτο κίνητρο -γιατί στην Ελλάδα ζούμε- είναι η δουλειά η ίδια. Δεν είναι το οικονομικό, όχι ότι το μειώνω. Είναι το… να το γουστάρω και να πειστώ ότι θέλω να το κάνω με πολλή χαρά και κέφι. Οπότε, άμα συμβεί κάτι τέτοιο τηλεοπτικώς, μπορεί να το κάνω. Δε σημαίνει ότι δε θέλω να κάνω τηλεόραση. Αλλά για να μπορείς να αλλάξεις εικόνες, να έχεις έμπνευση, να βρεις νέο ύφος υποκριτικής, να μπορείς να έχεις δυνατότητα να αλλάζεις, χρειάζεσαι και περίοδο ανάπαυσης».

-Θεωρείς τον εαυτό σου ηθοποιό μόνον ή και τραγουδίστρια και παρουσιάστρια;

«Το κομμάτι του τραγουδιού εντάσσεται στο κομμάτι του performance. Όχι με θεατρική υπόσταση, μην παρεξηγηθώ. Γιατί δεν μ’ αρέσει, η αλήθεια είναι, όταν κάποιος στην ερμηνεία είναι πολύ θεατρικός. Οι επιρροές μου είναι τραγουδιστικές με μια δική μου εκδοχή στο στήσιμο, όπως πηγαία βγαίνει στη σκηνή. Το τραγούδι είναι κομμάτι του ηθοποιού. Στην Ελλάδα δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί το θεωρούν διαφορετικό. Στο εξωτερικό εννοείται. Δεν το λέω σαν παράδειγμα, ότι στο εξωτερικό είναι καλύτερα. Εννοείται όμως ότι ένας ηθοποιός πρέπει να τραγουδάει τουλάχιστον καλά. Εννοείται ότι ένας ηθοποιός πρέπει να χορεύει. Είναι μέσα στο κομμάτι της δουλειάς του. Άλλο, αν κάποιοι δεν το ‘χουν καθόλου το μιούζικαλ. Αλλά αυτοί μπορεί να είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί. Απλώς, εμένα με τραβάει πολύ το κομμάτι του μιούζικαλ. Δίνω πολλή ενέργεια σε αυτό».

-Να θεωρήσω δηλαδή, ότι στο πλαίσιο της performer εντάσσεται και ο ρόλος της παρουσιάστριας;

«Εννοείται. Όταν έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που είναι ηθοποιός, τραγουδιστής και χορεύει, έχει, αν θέλεις, το πακέτο. Σαφέστατα, δεν είμαι παρουσιάστρια. Ήταν πολύ λάθος ο τίτλος. Στην Ελλάδα βγάζεις ένα βιβλίο και αυτομάτως ονομάζεσαι συγγραφέας. Κι εγώ αν έκανα την παρουσίαση του Greek Idol δεν θα σήμαινε πως είμαι παρουσιάστρια. Δεν είμαι παρουσιάστρια. Μην τρελαθούμε, έτσι; Στο εξωτερικό το σπουδάζουν αυτό. Όχι, πως το έχουν σπουδάσει οι δικοί μας εδώ, αλλά λέμε τώρα. Οπότε δε με χρίζει αυτό παρουσιάστρια».

-Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ποιον ξεχώρισες εσύ στο σόου;

«Ο καθένας είχε διαφορετικό ύφος, χροιά κ.τ.λ. Ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο μου άρεσε. Τα παιδιά αυτά όμως δεν είναι έτοιμα 100%. Δεν ξέρω, εάν μπορούν να σταθούν βγάζοντας ένα πρόγραμμα, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Άλλο βγάζω ένα πρόγραμμα, άλλο βγαίνω λέω 2 τραγούδια. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Θεωρώ ότι η Αντιγόνη για μένα έχει όλο το πακέτο. Δεν το λέω επειδή τυγχάνει να την ξέρω κι έχουμε δουλέψει μαζί. Η κοπέλα είναι… θα ακουστεί βαρύγδουπο να το πω, φαινόμενο. Είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί. Αντικειμενικά. Συνδυάζει χορό, φωνή, κίνηση που δεν συνδυάζουν άλλοι. Όχι ότι δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και τα άλλα παιδιά. Θέλει όμως περισσότερη δουλειά. Αν θες, η Αντιγόνη είναι πιο ολοκληρωμένη. Ίσως να ευθύνεται και το γεγονός ότι έχει κάνει σπουδές πάνω σε αυτά. Δεν έχει σπουδάσει μόνο φωνή.
Όλα τα παιδιά μπορούν, αλλά θέλει δουλειά. Η υποκριτική και η ερμηνεία δε σπουδάζονται μόνο. Είναι κάτι που μαθαίνεις διαρκώς. Είσαι σε μια διαρκή εγρήγορση. Δεν λες ποτέ, εδώ σταματάω».

-Πώς σχολιάζεις την οικειοθελή αποχώρηση του Χρήστου Τσακίρη;
«Να σου πω την αλήθεια εμένα δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό που έγινε με το Χρήστο, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο παραπλάνησε το κοινό. Κατά πόσο είπε ψέμματα ή αν ήταν τεμπέλης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το παρακολούθησα όλο αυτό καθόλου, γιατί εγώ πήγαινα τη Δευτέρα, έκανα το κομμάτι μου κι έφευγα. Δεν ασχολιόμουν καθόλου. Ο Χρήστος μου είναι συμπαθής. Τον θεωρώ original. Ασχέτως αν δεν είναι καθόλου του στυλ μου. Στα μουσικά του ακούσματα είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει καθόλου να κάνει με μένα. Παρόλα αυτά μου είναι φοβερά συμπαθής. Αυτό που είναι αυτό δείχνει. Αυτό πιστεύω. Μπορεί να έχω κάνει και λάθος. Αλλά μπορεί και να έχω κάνει λάθος και για όλους. Για μένα ο Χρήστος είναι μια φοβερά καλή λαϊκή φωνή. Το γεγονός ότι αποχώρησε είναι κάτι τελείως δικό του. Δεν ξέρω τι θέματα είχε από πίσω το παιδί. Δεν ξέρω πόσο άσχημα ένοιωσε και τι τον ώθησε στο να σηκωθεί να φύγει, αλλά από τη στιγμή που το έκανε και ένοιωσε καλά μέσα του, είμαι μαζί του. Υποστηρίζω κάθε άνθρωπο που κάνει αυτό που νοιώθει, γιατί το κάνει με την καρδιά του. Φαντάζομαι πως για να επιμείνει και να φύγει ένοιωσε πραγματικά πολύ άβολα ο άνθρωπος».

-Ποια η γνώμη σου για την κριτική επιτροπή;

«Οι κριτές, αυτοί τουλάχιστον που ξεκινήσαμε μαζί, γιατί τον κ. Κωστόπουλο δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, είναι άνθρωποι που είναι πάρα πολύ καλοί στη δουλειά τους. Ο Κώστας Καπετανίδης θέλω οπωσδήποτε να μου κάνει το πρώτο videoclip με τη μπάντα. Δηλαδή, στάνταρ θα το κάνει. Για το πρώτο κομμάτι μας ζήτησα τη γνώμη του Δημήτρη Κοντόπουλου. Η Μάρω Θεοδωράκη, ο Δημήτρης, ο Κώστας, είναι άνθρωποι που θεωρώ πάρα πολύ καλούς στη δουλειά τους. Ξέρουν τι τους γίνεται, είναι μέσα στα πράγματα με άποψη και αντίληψη. Είναι άνθρωποι που σίγουρα θα εμπιστευόμουν και με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ στο μέλλον. Ο Κώστας θα είναι ο πρώτος που θα συνεργαστούμε. Του έχω αδυναμία».

-Δεν μου μίλησες ούτε για τη γεύση που σου άφησε στο σύνολο του το Greek Idol.

«Θα σου πω τι γεύση μου άφησε το θέατρο, που ήταν η πιο γλυκιά. Το σήριαλ ήταν μια χαρά, πολύ ωραία δουλειά. Γέλασα και πολύ με το σενάριο. Όσο για το Idol, είναι ίσως τα πιο εύκολα λεφτά που έχω βγάλει ποτέ στη ζωή μου. Ακούγεται πολύ προκλητικό αυτό;».

-Ναι, αλλά ούτως ή άλλως όσοι σε ξέρουν κάνουν λόγο για έναν ανατρεπτικό άνθρωπο…

«Είμαι αλλά ταυτοχρόνως είμαι και πολύ θετικός άνθρωπος, με στόχους που δεν τελειώνουν εδώ. Στόχος μου είναι να κλείσω πιο ενδιαφέρουσες δουλειές και συνεργασίες και φυσικά ελπίζω σε ωραίες ανθρώπινες σχέσεις».

Ανθρώπινες σχέσεις όπως λέμε συνύπαρξη, συμβίωση, γάμο και παιδιά;
«Παιδιά; Ένα σκύλο έχουμε, την Edith και μας έχει βγάλει την πίστη».

-Edith;

«Ναι! Όπως λέμε… Edith Piaf».

Συνέντευξη στη Μαρία Ζούγρα