Ο πρώην σύντροφος της Σακίρα, Αντόνιο δε λα Ρούα, κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας 100 εκατομμύρια δολάρια από την τραγουδίστρια της ποπ, σύμφωνα με τον κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό Caracol.

Ο Αργεντίνος ισχυρίζεται ότι η Σακίρα πρέπει να τον πληρώσει για την εργασία του ως συνεργάτη της σε εταιρεία που τη βοήθησε να αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Ο Δε λα Ρούα, γιος του πρώην προέδρου της Αργεντινής, Φερνάντο δε λα Ρούα, υπήρξε σύντροφος της Σακίρα για δέκα χρόνια, μέχρι τα μέσα του 2010. Η κολομβιανή τραγουδίστρια διατηρεί δεσμό με τον ισπανό ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ από τον Φεβρουάριο του 2011 και τον Ιανουάριο απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα αγόρι, τον Μίλαν.

Ο Δε λα Ρούα φέρεται να ζητάει να παγώσουν οι λογαριασμοί της Σακίρα στην τράπεζα Safra στη Γενεύη προκειμένου να μην καταφέρει να αποκρύψει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η Σακίρα είχε μηνύσει τον Δε λα Ρούα στις Μπαχάμες κατηγορώντας τον ότι αφαίρεσε τρία εκατομμύρια δολάρια από τον κοινό τους λογαριασμό χωρίς την άδειά της και ότι χρέωσε μία πιστωτική κάρτα που της ανήκε με 500.000 δολάρια.