Η πιο πανίσχυρη γυναίκα στο χώρο της διεθνούς μόδας, η Άννα Γουίντουρ (Anna Wintour), η πρώην διευθύντρια της αμερικανικής «VOGUE», που την ενσάρκωσε η Μέριλ Στριπ στην ταινία «O διάβολος φορούσε Prada» ετοιμάζεται να τοποθετηθεί πρέσβης των ΗΠΑ ή στην Γαλλία ή στην Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα σημερινά νέα από την αμερικανική πρωτεύουσα στην απόφαση αυτή κατέληξε ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama).

Η Άννα Γουίντουρ, ήταν από τους κύριους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Μάλιστα, πρωτοστάτησε για την συγκέντρωση μεγάλων ποσών από πλούσιους Αμερικανούς που κινούνται στο χώρο της μόδας, της show biz και του Χόλιγουντ και διοργάνωσε μερικά από τα πιο τρανταχτά προεκλογικά γκαλά για τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μερικά μάλιστα από αυτά τα γκαλά το εισιτήριο συμμετοχής ξεπέρασε 40.000 δολάρια. Δαιμόνια, όπως πάντα και επιβεβαιώνοντας τον διαβολικό κινηματογραφικό της τίτλο, αναδείχθηκε στην πρωταθλήτρια συγκέντρωσης προεκλογικών χορηγιών υπέρ του Ομπάμα.

Κατάφερε συνολικά να φέρει στα ταμεία του Δημοκρατικού Κόμματος πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ιδέα της Άννα Γουίντουρ ήταν επίσης τα δεκάδες παραφερνάλια που έριξε το προεκλογικό τιμ του Ομπάμα στο διαδίκτυο κάτω από το σλόγκαν “Runway to Win” φέρνοντας στα ταμεία της προεκλογικής καμπάνιας άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Η ίδια βέβαια, σοφά ποιούσα, στιγμή δεν σταμάταγε να επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι το χρήμα που μάζευε για τον Ομπάμα δεν την χαροποιεί, όσο θα την έκανε ευτυχισμένη η επανεκλογή του ως πρόεδρου των ΗΠΑ.Η πρακτική διορισμού πρέσβεων από τον Αμερικανό πρόεδρο είναι συνήθης πρακτική.

Κάπως έτσι είχε τοποθετήσει και ο Ρέιγκαν πρέσβη των ΗΠΑ στην Τσεχοσλοβακία την άλλοτε διάσημη μικρή Σίρλεϊ Τεμπλ, αλλά και μια παντελώς άγνωστη, αλλά εξαιρετικά πλούσια Τεξανή στην Γαλλία. Συνήθως, έτσι ανταμείβονται μεγάλοι χρηματοδότες των προεκλογικών αγώνων των εκάστοτε Αμερικανών προέδρων.

Μόνο που η πιθανή έλευση της Άννα Γουίντουρ στην αμερικανική πρεσβευτική κατοικία είτε του Λονδίνου είτε των Παρισίων θα ξαναδώσει Vogue glamour σε έναν θεσμό, αυτόν των πρέσβεων, που έχει περιπέσει πλέον στην άχαρη διαχείριση οικονομικών κυρίως θεμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πολύ δε περισσότερο, θα υπενθυμίσει στους ίδιους τους Ευρωπαίους ότι αν είναι κάτι για το οποίο τους σέβονται ακόμη οι Αμερικανοί είναι το style τους. Όχι μόνο, λοιπόν, ο διάβολος, αλλά και οι πρέσβεις θα φορούν από τούδε Prada.

Όλα τα θέματα για το lifestyle και τη σόουμπιζ στο www.radar.gr