Το 1988, η Chopard υποστήριξε για πρώτη φορά τον μυθικό αγώνα Mille Miglia και συγχρόνως λανσάρισε το ρολόι Χρονογράφο Chopard Mille Miglia.

Ως οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1860, η Chopard θεωρούσε πάντα αυτή την συνεργασία ως κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή υποχρέωση και αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον αγώνα των 1000 χιλιομέτρων από την Brescia στην Ρώμη μετ’ επιστροφής.

Ο Karl-Friedrich Scheufele, σημερινός Πρόεδρος της επιχείρησης και μεγάλος λάτρης των παλαιών και συλλεκτικών αυτοκινήτων, είχε την ιδέα να λανσάρει τον χρονογράφο Mille Miglia. Ήταν πεπεισμένος ότι οι εραστές των ωραίων αυτοκινήτων είχαν μια φυσική αίσθηση για τα εκλεπτυσμένα ρολόγια και αντιθέτως.

Και στις δύο περιπτώσεις, ένας μηχανισμός σοφιστικέ, ένα μοναδικό σχέδιο και ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Ο σχεδιασμός του ρολογιού έπρεπε να είναι σπορτίφ και η κίνηση να εξασφαλίζει την ακρίβεια της χρονομέτρησης που είναι απαραίτητη στον αγώνα.

Το 1988, η ιδέα πήρε μορφή και μπήκε ο θεμέλιος λίθος για μία από τις πιο εικονικές συλλογές της Chopard, με μια ασύγκριτη επιτυχία. Ένας μεγάλος αριθμός φίλων και συλλεκτών, περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία την παρουσίαση του τελευταίου χρονογράφου Mille Miglia.

Μια συλλογή ρολογιών πού δημιουργεί τάσεις

Κάθε χρόνο, νέα μοντέλα γοητεύουν τους φαν με τον καινοτόμο σχεδιασμό τους, τα νέα υλικά και τις εξελιγμένες τεχνικές λειτουργίας. Το 1998, για παράδειγμα, για να τιμηθεί ο χρυσός αιώνας του σπορ του αυτοκινήτου, ο χρονογράφος, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το μπρασελέ του, από φυσικό καουτσούκ με το σχήμα των ελαστικών Dunlop της δεκαετίας του 1960. Το 2006, με την παρουσίαση του Mille Miglia Gran Turismo XL, που ειναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο αυτόματο calibre (44 mm διάμετρο) μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο οίκος Chopard απέδειξε την ικανότητα του να προβλέπει τις μόδες και την τάση που αναπτύχθηκε για «μεγάλα μεγέθη».
 
Η συλλογή Mille Miglia της Chopard αύξησε την δημοτικότητα του αγώνα που ξαναγεννήθηκε μετά από μία μεγάλη διακοπή 30 ετών ως «Mille Miglia Storica». Σήμερα είναι ο αγώνας παλαιών και συλλεκτικών αυτοκινήτων στον κόσμο, πράγμα που οφείλεται ασφαλώς και στην ακαταμάχητη γοητεία της Ιταλίας και του πληθυσμού της.

Το πάθος συνεχίζεται….

Το 2010, ο Οίκος Chopard επιβεβαίωσε την δυνατή του συνεργασία με το ράλλυ Mille Miglia με την υπογραφή ενός νέου μακρόχρονου συμβολαίου συνεργασίας. Η οικογένεια Scheufele, όπως θέλει η παράδοση, χαίρεται για την συμμετοχή της στο Mille Miglia 2012 – «La corsa piu bella del mondo».