Στις αίθουσες του Ξενοδοχείου Martinez, και με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του σινεμά και του Προέδρου του Φεστιβάλ κ. Gilles Jacob, ο Sean Penn, ανάδοχος του Trophee Chopard 2012, απένειμε τα βραβεία τους στην Shailene Woodley, που ερμήνευσε εξαιρετικά τον ρόλο της μεγάλης κόρης του George Clooney στην The Descendants του Alexander Payne και στον Ezra Miller, τον νεαρό ηθοποιός που εμφανίσθηκε πρόσφατα στην ταινία Another Happy Day (Sam Levinson).

Μετά την τελετή, όλοι τους κατευθύνθηκαν στην βεράντα του Chopard Lounge, στον τελευταίο όροφο του Martinez, για μία κομψή και exclusive βραδιά.

Το πάθος της Caroline Scheufele για την 7η τέχνη, δημιούργησε το Trophee Chopard, που απονεμήθηκε σε συνεργασία με το περιοδικό Variety και με την υποστήριξη του Προέδρου του Φεστιβάλ των Καννών Gilles Jacob, έχει σαν σκοπό να ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα του σινεμά χαρακτηρίζοντάς τους ως Αποκάλυψη ανδρική και Αποκαλύψη γυναικεία της χρονιάς.

Για την φετινή 12η απονομή εκτός από την Caroline Scheufele, η επιτροπή αποτελείτο από τον Steve Gaydos, Executive Editor του περιοδικού Variety, τον Michael Roskam, σκηνοθέτη (Bullhead), την παραγωγό Sarah Siegel-Magness (Precious), και την ηθοποιό Sharon Lawrence (Middle of Nowhere).

Στη διάρκεια των διαβουλεύσεων τους, οι επαγγελματίες επέλεξαν την Shailene Woodley και τον Ezra Miller. Την τελετή παρουσία σε η Elizabeth Quin, και αναφέρθηκε στα 11 χρόνια του Trophee Chopard με την προβολή μιας σύντομης αναδρομικής ταινίας. Οι δύο νέοι ηθοποιοί παρέλαβαν τα βραβεία τους με συγκίνηση. Το πολύτιμο βραβείο, που δημιουργήθηκε από την ίδια την Caroline Scheufele, παρουσιάζει ένα δυνατό σύμβολο του σινεμά: μια κορδέλα κινηματογραφικής ταινίας δουλεμένη από τα χέρια των ειδικών τεχνιτών του Οίκου.

« Το Trophee Chopard και η βραδιά που ακολουθεί είναι ένα από τα αγαπημένα μου γεγονότα. Με συγκινεί πολύ γιατί είναι ένας φόρος τιμής στα νέα ταλέντα και ένα παράθυρο στο μέλλον του σινεμά » εξομολογήθηκε η Caroline Scheufele.

Μετά την απονομή των βραβείων, οι νικητές, τα μέλη της επιτροπής και σημαντικοί καλεσμένοι κατευθύνθηκαν στην βεράντα του Chopard Lounge, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Martinez, για μια γιορτή στην διάρκεια της οποίας οι καλεσμένοι απήλαυσαν σαμπάνια Boizel και κοκτέιλ Grey Goose. Σε ενα φίνο ντεκόρ, απήλαυσαν μια μοναδική και πριβέ εμφάνιση της εκπληκτικής Lana Del Ray που φορούσε κοσμήματα Chopard και ήλθε ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, οι καλεσμένοι χόρεψαν με τις μουσικές επιλογές του παρισινού dj Paul Armand.

Ανάμεσα στους καλεσμένους αυτής της βραδιάς ηήταν η Marion Cotillard, που είχε τιμηθεί στο παρελθόν με Trophee Chopard, οι Fan Bing Bing, Paz Vega, Berenice Bejo, Eva Herzigova, Dolores και Carmen Chaplin, όλες με Chopard, όπως επίσης και ο Sean Penn αλλά και ο Harvey Weinstein και πολλοί άλλοι.