Διαψεύδει με επιστολή του ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Γ. Βέργας δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σύμφωνα με το οποίο η κ. Ευγενία Μανωλίδου ζήτησε αμοιβή ενός εκατ. ευρώ για να παρουσιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην πόλη.

Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου της κυπριακής πόλης στο δημοσίευμα της εφημερίδας:

«Με έκπληξη διάβασα στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κ. Ευγενία Μανωλίδου ζήτησε από τον δήμο Πάφου ποσό 1 εκατ. ευρώ για την παραγωγή και παρουσίαση καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ανατροπή εσφαλμένων εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Ουδέποτε η κ. Μανωλίδου έθεσε, είτε γραπτώς είτε προφορικά, θέμα κάλυψης ολόκληρου του κόστους της παραγωγής από το δήμο Πάφου.

2. Το αίτημα που υπάρχει ενώπιον του δήμου είναι η διάθεση για τους σκοπούς της εκδήλωσης της υποδομής που θα είναι εγκατεστημένη στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου για τις ανάγκες του: «Pafos Aphrodite Festival» 2012 (διεθνές φεστιβάλ όπερας).

3.
Για το θέμα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει σε μια από τις προσεχείς συνεδρίες του δημοτικού συμβουλίου».