«Οι Έλληνες που έρχονται στο Χόλιγουντ νομίζουν ότι ο Σπιλμπεργκ είναι στο αεροδρόμιο και τους περιμένει, για να κάνει μαζί τους την επόμενη ταινία του. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι», λέει σε συνέντευξή του ο Άνθιμος Ανανιάδης που εδώ και δυόμιση χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμερική.

«Ήταν μια αυστηρά προσωπική επιλογή. Ήμουν σε μια περίοδο που ήθελα να ξεφύγω από ανθρώπους και καταστάσεις. Επέλεξα να έρθω στην Αμερική γιατί γνώριζα λίγο παραπάνω τη γλώσσα. Αυτό που με κράτησε εδώ ήταν ότι μπόρεσα να μπω σε ένα σύστημα που λέγεται Χόλιγουντ και φτιάχνει ταινίες», λέει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» o ηθοποιός που έγινε γνωστός από τη σειρά «Μαρία η άσχημη».

Ο Άνθιμος Αναστασιάδης ή Anthem Moss όπως τον αποκαλούν στην Αμερική επιλέχθηκε να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση της Levi’s. «Δεν το περίμενα. Τόσο μεγάλος ήταν ο ανταγωνισμός» λέει.

Μιλώντας για το τι τον εντυπωσιάζει στο Χόλιγουντ, αναφέρει: «Η νοοτροπία “τα πάντα για τη δουλειά”. Οι Αμερικανοί θα “σκοτωθούν” προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους-και την κάνουν σωστά», ενώ όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Άνθιμος λέει: «Βρισκόμουν εκτός της βάσης μου. Είναι πολύ δυσάρεστο όταν έχεις μια άσχημη στιγμή να μην είναι δίπλα σου οι δικοί σου άνθρωποι. Αλλά στο τέλος κι αυτό το ξεπερνάς και συνηθίζεις».