Την αποκαλούν «η Αμερικανίδα. Η «Telegraph» την περιγράφει ως «Κοκό Σανέλ» του χρηματοοικονομικού κόσμου. Η νυν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η εν αναμονή νέα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι μια σχολαστική επαγγελματίας με πολλές πρωτιές στο ενεργητικό της, ανθεκτική στον ανταγωνισμό, καθώς έχει χτίσει την καριέρα της σε ανδροκρατούμενους χώρους. Ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσε καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική της πορεία.

Η Κριστίν Μαντλέν Λαλουέτ όπως είναι το πατρικό της, το μόνο κορίτσι σε μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά, κόρη ακαδημαϊκών, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Γαλλίας και στα 15 της διακρίθηκε στο εγχώριο πρωτάθλημα, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Ως έφηβη συμπλήρωνε το εισόδημά της με μαθήματα κολύμβησης, ενώ φαίνεται ότι έκανε και διάφορες δουλειές, όπως να πουλά ρούχα και ποτά σε υπαίθριες αγορές, να αναλαμβάνει καθήκοντα ενδυματολόγου των ηθοποιών στο φεστιβάλ της Αβινιόν και να περνά τον χρόνο της στους αμπελώνες κατά τη διάρκεια του τρύγου.

Όπως αναφέρει σήμερα σε εκτενές δημοσίευμα το «Έθνος της Κυριακής», η Λαγκάρντ έχει στο ενεργητικό της δύο γάμους και ισάριθμα διαζύγια. Τους δύο γιους της, τον 25χρονο σήμερα Πιερ Ανρί και τον 23χρονο Τομά, τους απέκτησε με τον πρώτο της σύζυγο -το επώνυμο του οποίου έχει κρατήσει-, ενώ ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο επιχειρηματίας Ε. Γκίλμουρ. Τώρα συζεί με τον Ξαβιέ Τζιοκάντι, παλιό γνώριμό της από το πανεπιστήμιο, με τον οποίο επανασυνδέθηκαν το 2006. Η άνεσή της με τις ξένες γλώσσες και η θητεία της στις ΗΠΑ της επιτρέπουν να εμφανίζεται δίχως ιδιαίτερα κωλύματα σε εκπομπές όπως το «Daily Show» του γνωστού παρουσιαστή Τζον Στιούαρτ. Ως αντιστάθμισμα στην άγρια καθημερινότητα, η 55χρονη υπουργός χρησιμοποιεί τη γιόγκα, από την οποία όπως λέει αντλεί δύναμη, ενώ εξερευνά τα όριά της. Τάσσεται κατά της βίας, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, μια και «ο κόσμος στον οποίο ζούμε μας έχει παραχωρηθεί προσωρινά». Δεν κρύβει ότι θα ήθελε να περνά περισσότερο χρόνο στο εξοχικό της στη Νορμανδία ώστε να ασχοληθεί με την κηπουρική που λατρεύει, να βλέπει τις τριανταφυλλιές της να μεγαλώνουν και να μαγειρεύει, υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής που σε τίποτα δεν θυμίζει το δυναμικό της προφίλ.