Η προσφώνηση του Παύλου Ντε Γκρες ως «πρίγκιπα» από τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με το ΠΑΣΟΚ να εκδίδει ανακοίνωση και τον  Βασίλη Σπανάκη, υφυπουργό Εσωτερικών, να ανακοινώνει ότι έχουν κινηθεί διαδικασίες εναντίον του Πέτρου Ανδρεάκου.

Ο Παύλος Ντε Γκρες, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Το Πρωινό», θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, τονίζοντας ότι το όνομά του είναι «Παύλος Ντε Γκρες» και ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

«Πέρασα πολύ όμορφα στη Μάνη. Ο Δήμαρχος με είχε καλέσει κι άλλες χρονιές και δεν μπορούσα να πάω. Η φιλοξενία του ήταν πάρα πολύ καλή και όλος ο κόσμος ήταν φιλόξενος. Όπου πήγα, τα εστιατόρια και το ξενοδοχείο ήταν πάρα πολύ όμορφα. 

Ξέρω ότι προέκυψε κάποιο θέμα και η αλήθεια είναι ότι είναι ξεκάθαρο ότι το όνομά μου είναι Παύλος Ντε Γκρες. Είμαστε τώρα σε καινούργια φάση. 

Και εμείς συνηθίζουμε και εσείς θα πρέπει να συνηθίσετε στο καινούργιο όνομα, οπότε αυτά έγιναν και θα περάσουν. Δεν θέλουμε να θίξουμε κανέναν άνθρωπο, ούτε να δημιουργήσουμε θέμα, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πέρασα πάρα πολύ όμορφα.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να δημιουργηθούν θέματα πάλι και εμείς να συνεχίσουμε τη ζωή μας εδώ. Δεν με στενοχώρησε αυτό που έγινε, αλλά δεν είναι εύκολο όταν ξέρεις ότι θα τεθεί θέμα. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μου έκανε τόσο καλή ξενάγηση.

Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί το όνομά μου είναι Παύλος Ντε Γκρες κι από εκεί και πέρα, το πώς θέλει να με αποκαλεί κάποιος, είναι δικό του θέμα. Είμαι εδώ ως απλός πολίτης και θέλω να ζω κοντά σας. Βρήκα την ευκαιρία να επιστρέψω στην πατρίδα μου και κάνω εδώ ό,τι μπορώ».