Από τα έδρανα της Βουλής στο μαγικό κόσμο της μουσικής μεταφέρεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Στάθης, ο οποίος συνέθεσε πάνω σε λιμπρέτο που αφορά την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Το έργο θα παρουσιαστεί στις 30 Μαρτίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μία και μοναδική παράσταση υπό την αιγίδα του Κάρολου Παπούλια, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο διάσημος αμερικανός Lee Breener, ενώ η χορογραφία της συζύγου του υπουργού Έρσης Πήττα. Δίπλα στην «Αντιγόνη» Νίνα Λοτσάρη θα βρίσκεται ο διεθνούς φήμης Έλληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος στο ρόλο του Τειρεσία.

«Θεωρώ τα μηνύματα της Αντιγόνης πολύ σημαντικά γιατί αναφέρονται στον τρόπο που ασκεί κανείς την εξουσία και στις συνέπειες της άσκησης εξουσίας στον κάθε πολίτη και στο σύνολο», λέει στην Espresso o πρώην υπουργός.

Ενθουσιασμένη από τη συνεργασία είναι και η Νίνα Λοτσάρη που τη χαρακτηρίζει μοναδική, ενώ θεωρεί ότι ο πρώην υπουργός είναι γεννημένος μουσικός.