Καλεσμένη της Ζωής Κρονάκη και του Τάσου Ιορδανίδη βρέθηκε η Ζέτα Δούκα, το πρωινό της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε;» στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, η γοητευτική ηθοποιό θέλησε να πάρει θέση για την συζήτηση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τις αμβλώσεις και τη μητρότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ζέτα Δούκα δήλωσε αρχικά πως «νομίζω ότι τα θέματα που έχουν λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αφορούν στην αυτοδιάθεση, στην ελεύθερη βούληση, στην παροχή υπηρεσιών που ακουμπούν στην σφαίρα της υγείας δεν θα έπρεπε να ξανασυζητιόνται. Όλα αυτά ξανασυζητιόνται για άλλους λόγους που όσο και να τους αναλύσουμε εδώ πέρα θα είναι πιο πολύ για να κάνουμε μια μικρή συζήτηση παρά μια συζήτηση επί της ουσίας. Γιατί όλα αυτά τα πράγματα ακουμπούν αλλού».

«Στο πως ο κόσμος βλέπει την γυναίκα, τι θεωρεί ότι πρέπει να περιμένει από αυτή τη γυναίκα, στερεότυπα πατριαρχικά και τα λοιπά. Δεν έχει να κάνει με το παιδί».

«Δεν έχει να κάνει δηλαδή με την φροντίδα των παιδιών, αγέννητων ή γεννημένων. Έχει να κάνει με το πως ο κόσμος αντιμετωπίζει την γυναίκα και την ελεύθερη της βούληση που αφορά στο να γίνει μητέρα» πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Ζέτα Δούκα στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ.